2017. december 16., szombat

EL 106: UTE-Brassó 4:1

A csütörtöki kupameccsen szinte kongott a lelátó. Ám ma este – karácsonyi vásárlások ide, gyengébb meccsek oda, céges bulik amoda – megint ötszáz fölötti nézőközönség jött össze. Hiába: szeretjük a csapatot, bízunk a fiúkban!

(2017.12.16) EL 106:
UTE - ASC Corona 2010 Brasov 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 542 néző, vezette: Babic V., Wolf L., Abonyi A., Kedves A.

UTE: Sila - Huba 1, Fekete B., Sikorčin 1, Frolik (1), Ropret (1) - Kovács A., Kiss D., Benk (2), Čaládi (1), Sági M. (1) - Nagy N. 1, Dósa, Kovács S., Horváth Á., Pápa - Pichler-Balássy Á., Nemes B. 1, Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt 

ASC Corona 2010 Brasov: Polc - Sirokovs (1), Ölander, Walls 1, Wilgosh, Knyazev - Macmillan, Bors, Mihály Á. (1), Bíró G., Gliga - Yemelyanenko, Bíró O., Zabludovskyy, Molnár Zs., Tranca - Mihály E., Zsók, Péter Zs., Bíró M. Edző: Lacroix Martin, Strenk Hunor

Gólok:
00:55 - 1:0 Nagy N. (Benk)
24:26 - 2:0 Nemes B. (Sági M., Čaládi)
28:58 - 3:0 Huba (Benk)
39:37 - 3:1 Walls (Sirokovs, Mihály Á.)
56:13 - 4:1 Sikorčin (Ropret, Frolik)

Kiállítás: 8 perc ill. 8 perc
Lövések: 38 ill. 21 (7:9, 14:7, 17:5)

I. harmad
Legutóbb 63 és fél percet kellett várni a Brassó ellen az első (egyetlen) gólra. Ma elég volt 55 másodperc, amikor Nagy Nilan távoli bombája a hálóban landolt. A védő nem akarta várakoztatni azokat a nézőket, akik ajándékkal érkeztek a Megyeri útra. Röpültek a jégre a plüssállatok, sok gyereknek jut belőlük karácsonyra! Tehát gyorsan 1:0 lett. A továbbiakban is az Újpest volt az aktívabb, sokat támadtak a lilák. Az 5. percben Frolik húzott jobbról kapura, benn Sikorčin követte. A szélső középre nézett, de a lövés mellett döntött – Polc a helyén volt. Egy élénk, harcos, támadó Újpestet láttunk eddig. A 9. percben haza előnyben csaknem Walls talált be, majd vendégelőnynél Ropret lépett meg. Gólt ugyan nem lőtt, de a létszámot kiegyenlítette, ugyanis akasztották az újpestit. A közönségnek is volt hangja, amit jó volt hallgatni – az utóbbi időben ez ritkán szólalt meg. 
Az első harmadban sokkal jobban játszott az Újpest, de a látottakat gólokkal kellene alátámasztani – ez azonban (egyelőre) hiányzik. (A lövésarány a fent leírtakat nem igazolja. Hogy ez hogyan jött össze?) 

II. harmad 
Benk baloldali kilépése hozott majdnemgólt, a kapus védett. Egy percre rá Huba húzott kapura a jobboldalon, középre cselezett, lőtt, de Polc bemutatott egy bravúrt. Újabb perc elteltével Sikorčin lőtt – a kapus fejére. A gólra újabb percet kellett várni, a baloldalon futott egy támadás, Sági Nemeshez pöccintett, a center lendületből gólt lőtt közelről, 2:0. Az eredmény most már a realitást mutatta. A gól után erősítettek a vendégek, meccsben akartak maradni. De az estéjüket Huba rontotta el végleg. A 29. percben támadott az Újpest, a jobbhátvédben helyezkedő Huba lőtt, a korong egy koriról visszajött, de az ismétlés elemi erejű bomba volt, a korong a helyére került, a kapuba, 3:0. Ilyenkor szoktuk mondani, hogy eldőlt a meccs, három gól jelentős különbség – bár éppen ma az AVS kapott ki három gól előnyről a Bolzanótól – és a játék képe igazolta is az eredményt. A harmad végén a vendégek is betaláltak, Walls kapott egy korongot a jobboldalon, kapáslövése ellen nem volt ellenszer, 3:1. 
Kár volt a kapott gólért, de annyival jobba az Újpest, hogy egy pillanatra sem gondoltuk a nézőtéren., hogy ma baj lehet. 

III. harmad 
Az UTE támadásban maradt. Előbb Sikorčin passzolt vissza a centerbe érkező Hubának, majd maga próbálkozott a csatár. Summa summárum, jobban, sőt jól játszott az Újpest, egy pillanatra sem kellett aggódni a meccs kimenetele miatt. A 48. percben Ropret emberhátrányban húzott kapura, a kapus végül valahogy kapuvasra nyomta a korongot. A győzelmet az igen jól játszó Sikorčin biztosította be, amikor a jobbszélen kapott egy olyan átadást, hogy a palánkról remekül pattant elé a korong. Középre húzott, becsapta a kapust, 4:1. Ez lett a vége, következett az ünneplés. Régen látott módon játszott ma az Újpest. Nem volt baj semmivel, volt hajtás, volt fölény, volt játék, jöttek a gólok. 
Sokat javult a csapat csütörtök óta. Ilyen játékkal hétfőn a Miskolc ellen is lehet… Szóval hétfő este (kezdés 20:00 óra) mindenki jöjjön ki és szurkoljon a Jegesmacik elleni meccsen! 
LS 

Szilassy Zoltán: "Sokat dolgoztunk, és végre összeállt az utóbbi három-négy mérkőzésen akadozó védekezésünk is. Jó volt a kapusteljesítményünk, és támadásban is hatékonyak voltunk, sok helyzetet alakítottunk ki, továbbá jól kontrolláltuk az ellenfél topjátékosait. Sok pontot elhullajtottunk novemberben, mert fontos hiányzóink vannak a junior-világbajnokság és a sérülések miatt, de ez a jelenlegi helyzet, ezt kell megoldanunk." 
(nso.hu)

Az összefoglaló:


A mérkőzést a STREAMSPORT közvetítette

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése