2018. február 22., csütörtök

EL180: UTE-Brasov 2:1 összesítés 1:1

A nézőszám relatíve valahogy nem stimmel, a tegnapinál nem csak 465-439=26-tal kevesebben jöttek ki a mai mérkőzésre. Ellenben körbetekintve érzékelni lehetett a különbséget. A mérkőzés tétje a nézőkre is vonatkozott: lesz-e még az idényben bajnoki meccs a Megyeri úton? 

(2018.02.22) EL 180:
UTE - ASC Corona 2010 Brasov 2:1 hu. (1:0, 0:0, 0:1, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 439 néző, vezette: Nagy A., Soós D., Árkovics G., Váczi D.

UTE: Sila - Huba (1), Kiss D., Dósa, Pichler-Balássy Á., Turbucz - Varga A., Hegyi Á., Benk 1(1), Sikorčin, Kovács Cs. (1) - Nagy N. (1), Kovács A., Frolik, Čaládi, Ropret 1 - Kiss R., Schmál, Nemes B., Pápa, Sági M. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

ASC Corona 2010 Brasov: Polc - Filip, Yemelyanenko (1), Walls 1, Macmillan, Gliga - Sirokovs, Nagy I. (1), Saluga, Tranca, Knyazev - Mihály E., Bíró O., Mihály Á., Molnár Zs., Zsók - Bors, Bíró G., Zabludovskyy, Péter Zs., Bíró M. Edző: Pénzes Július, Strenk Hunor

Gólok:
09:43 - 1:0 Benk (Nagy N., Kovács Cs.)
55:10 - 1:1 Walls (Yemelyanenko, Nagy I.)
65:39 - 2:1 Ropret (Benk, Huba)

Kiállítás: 12 perc ill. 12 perc
Lövések: 47 ill. 38 (13:5, 15:11, 14:18)

Ma is szomorúan indult a mérkőzés. Ezúttal az fiatalon elhunyt újpesti focistára, Lázár Bencére emlékeztünk.

I. harmad
A csapatok ott folytatták, ahol tegnap abbahagyták. Illetve mégsem. Az Újpest határozottan támadott, sorra dolgozta – és hagyta ki – a lehetőségeket. Bíztató volt az aktivitás, a csapat túl tudott lépni tegnapi teljesítményén, és a sorozatos sikertelenségen. Emberelőnyben támadhattak a lilák az elején, majd a 3, percben Benk akciója volt bíztató. A támadássorozatra jellemző, hogy a vendégek először a 9. percben tesztelték Sila kapusunkat. Sikorčin majdnem válaszolt, de a gól a következő, a 10. percben született meg, amikor Nagy Nilan lövésébe Benk ért bele úgy, ahogyan csak ő tud („benkelés”), 1:0! Mikor is vezettünk utoljára? Megnéztem: január 17-én, a MAC elleni kupaelődöntőn. Régen volt, elszoktunk ettől! Végre (több faultnak látszó eset után) a 13. percben végre emberelőnyben mehetett az Újpest. Gólsiker nem volt, viszont már egyenlő létszámnál az utolsó öt percben a Brassó kitámadott, de az eredmény maradt.
Az Újpestiek elszántan játszottak, a csapat sokkal összeszedettebb volt, mint ahogy az utolsó hónapban bármikor. A szurkolók óvatosan bizakodtak. Mindenki tudja, hogy az egy gól nem előny, de akkor is előny. 

II. harmad
Az első meccsen a második harmad hozta a fordulatot. Ma nem hagyta magát a csapat. Nem engedte át a kezdeményezést. Sikorčin középen csel, lövés, kapuvas. Aztán a center hátul nem tud megállítani egy átadást, Sila bravúrral hárít. A 28. percben két kiállítás is csökkenti az újpestiek létszámát, 1:45-ig kettős hátrányban hősiesen védekezik az Újpest és véd Sila. Később is ez lett a rend, nagyon jöttek a brassóiak. Viszont a sárgák támadássorozata lehetőséget teremtett a villám ellenakciókra, amelyek rendre lövésig jutottak. De csak lövésig, gólig nem. Mert ez a harmad a kapusokról szólt. Sila a második harmadban bebizonyította: vége a hullámvölgynek. És Polc a bizonyos 0:0-s meccs formáját hozta, vagyis maximumot nyújtott.
Nagyon rossz eredmény ez az 1:0. Az ember nem örülhet felhőtlenül, aggódhat, hogy jöhet az egyenlítés, kevés az egy gól. A két csapat elég egyforma erős. A játék azt mutatta: a csapatok veszettül hajtanak, de talán ez a tempó túl gyors, a technika kisebb sebességhez van szokva.

III. harmad
Ha nem lesz gól, az nekünk jó. De nincs biztosíték, hogy nem lesz. Az 1:0 csak azt jelzi, ki lőtte az első gólt. A második még előttünk van. A harcosság, a sebesség a harmadik játékrészben is változatlan volt, mindkét oldalnak szüksége volt a gólra. A 44. percben kiállítás miatt hat az öt ellen támadhatott az UTE több mint egy percig, majd öt a négy ellen két percig. Polc röpködött, biztosan kapott valami földön túli támogatást is, mert csodát tett. A Brassó az 56. percben egyenlített. Walls ment kapura jobboldalon, lövése hálóig jutott, 1:1.
A sovány előny olyan soványnak bizonyult, hogy el is fogyott.
Jön a hosszabbítás, húszperces harmadokkal a következő gólig, 4-4 mezőnyjátékossal. Van ok a szorongásra... 

Hosszabbítás I.
A harc folytatódott. 1-1, vagy 0-2 lesz a párosmeccs állása, nagyon nem mindegy. Végül 6 perc ráadást kaptunk, mikor is az aranysapkás Ropret aranygóllal döntött: keményen harcolva ment kapura, lövése talán irányt váltott egy védőn, 2:1!
Végre! A rossz sorozatnak vége, nyolc sorvereség után győzelem! A játékosok végre mosolyogtak, a csokik röpültnek, a közönség végre ünnepelhetett! Pedig nyomasztó meccs volt, sok izgalom, aggódás, a nézőtéren lelkileg nem tudtunk felkészültüni a győzelemre. De minden jó, ha jó a vége! Most két mérkőzés meccs lesz Brassóban (vasárnap és hétfőn), aztán újra a Megyeri út következik!
LS

Szilassy Zoltán: “Nagyon fontos volt ez a győzelem, egyrészt azért, mert kiegyenlítettünk a negyeddöntőben, másrészt pedig azért, mert kellett már a sikerélmény a játékosoknak. Ma is jól kezdtünk, de azért érezhető volt a bizonytalanság a játékunkon, sok volt a pontatlanság az első percekben a játékunkban. A gólunk nyugtatólag hatott, és ezt követően magabiztosabbak voltunk a jégen, sajnos azonban a helyzetkihasználásunk még mindig nem az igazi. Tulajdonképpen a harmadik harmad 10 percét leszámítva, amikor a Brassó nagyon ránk jött és ki is egyenlített, jobbára az történt a pályán, amit mi akartunk.
Az egyenlítés sajnos nem volt meglepetés a játék képe alapján, abban a periódusban sajnos nem hajtottuk végre kellő határozottsággal a faladatainkat. Ilyenkor, amikor vezetünk és közeledik a meccs vége, nem szabad visszavenni az agresszivitásból és nem szabad túlzottan magunkra engedni az ellenfelet, mi viszont ezt tettük. Nem voltunk elég határozottak, amikor ki kellett volna juttatni a korongot a védekező zónánkból, így a Brassó ránk tudta borítani a pályát. Ráadásul a párharcokat is elvesztettük ebben a szakaszban, mert hiányzott az egészséges agresszivitás a játékunkból."
(jkb.hu)

Az összefoglaló:

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése