2018. február 21., szerda

EL178: UTE-Brasov 1:4

A felsőházban nyeretlen Újpest az alsóházban veretlen Brassót kapta a rájátszásban. Aki négyszer győz, a négy között folytatja.
Szilassy edző a jkb-nak nyilatkozott, és elmondta: tényleg volt egy második alapozás, aminek az eredményét a rájátszásban kell majd látni. A középszakasz meccsei idején sejtettük - gondoltuk - reméltük, hogy ez az oka a gyenge játéknak. 

(2018.02.21) EL 178:
UTE - ASC Corona 2010 Brasov 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 465 néző, vezette: Babic V., Mayer G., Muzsik N., Kis-Király B.

UTE: Sila - Huba (1), Kiss D., Dósa, Pápa, Pichler-Balássy Á. - Varga A., Hegyi Á., Benk, Kovács Cs. (1), Čaládi 1 - Nagy N., Kovács A., Sikorčin, Frolik, Ropret - Kiss R., Schmál, Nemes B., Szalma, Sági M. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

ASC Corona 2010 Brasov: Polc - Filip (1), Yemelyanenko, Walls 2, Macmillan, Gliga (1) - Sirokovs, Nagy I., Saluga, Tranca, Knyazev - Mihály E., Bíró O. (1), Mihály Á., Molnár Zs., Zsók - Bors, Csíki, Zabludovskyy (1), Péter Zs. 1(1), Bíró M. 1(1). Edző: Pénzes Július, Strenk Hunor

Gólok:
03:57 - 0:1 Bíró M. (Péter Zs.)
14:58 - 1:1 Čaládi (Kovács Cs., Huba)
21:36 - 1:2 Walls (Filip)
52:52 - 1:3 Péter Zs. (Zabludovskyy, Bíró M.)
59:01 - 1:4 Walls (Gliga, Bíró O.) - üres kapu

Kiállítás: 6 perc ill. 6 perc
Lövések: 27 ill. 34 (11:7, 11:19, 5:8)

A mérkőzés előtt az Újpesti Dózsa régi játékosára, a közelmúltban elhunyt dr. Galambos Bélára emlékeztünk.
Egész élénk játékkal indult a mérkőzés, az aranysapkás Ropret pattintását védte szépen Polc. Az első vendéglövés a 4. percbe jutott el az újpesti kapuig, a második már gól lett. Távoli lövést ejtett ki Sila, a gólvonalon két védő is próbált tisztázni, de Bíró M. benyúlása volt a gyorsabb, bekotorta a szédelgő korongot, 0:1. Nem erre számítottunk. Kísér a hét nyeretlen meccs terhe? A csapat élénken játszott, sokkal gyorsabbak, mozgékonyabbak voltak a játékosok, mint amihez az utóbbi időben, hozzászokhattunk. Több jó hazai támadás futott végig, Ropret lőtt, majd egy látványos Frolik centerezésből Hegyi lőtt majdnem gólt. A 15. percben Kovács Cs. adott középre, a lendületből érkező Huba lövése kijött, az érkező Čaládi ismétlése bement, 1:1. Volt még egy nagy lehetőség, Polc ütközött egy társával a kapu mögött. De mire Pichler lőtt, valahonnan visszarepült és tisztázott a kapus.
A szünetben a szurkolók különböző módon, értékelték a látottakat. Volt, aki jó játékot látott, volt, aki a hibákat hangsúlyozta.
A második játékrészben a pesszimistáknak lett igazuk. A Brassó hamar gólt lőtt, a 22. percben Filip az alapvonal mögül passzolt vissza a baloldalon, a röviden érkező Walls egyből villant, 1:2. A továbbiakban 
fölénybe került a Brassó, sokkal többet támadtak, dolgoztatták Silát. 
A harmadban többet aggódtunk (hogy gólt kapunk), mint drukkoltunk (hogy gólt lövünk). Az Újpestnek csak pillanatai voltak. Az eredmény reálisan tükrözi a játékot. De még nem veszett el semmi, kell egy gól, és még minden lehet.
Változatos, hajtós harmadik játékrészt láttunk. Kiegyenlített lett a játék, de a lilák hiába játszottak gyorsan, az átadások pontatlanok voltak, és néha azt érezte az ember, nem világos mindenkinek, mit is kéne csinálni. Lehet, hogy nem így volt, de ez látszott. Kivédekeztünk egy kettős hátrányt, kihagytunk egy előnyt, majd egy gyors ellentámadás döntött: a jobbhátvéd kitámadott, a Brassó meglódult, a baloldalt meglépő Zabludovskyy centerezését Péter Zs. bevágta, 1:3, 52. perc. A végén lejött Sila, az 59. perc végén Walls üres kapuba állította be a végeredményt (1:4). Ekkor olyan történ, amit a Megyeri úton még nem láttam: sok szurkoló felállt, és elindult haza. Komoly kritika, a bekiabálásokat nem írom le.
Két nagyjából egyforma erős csapat mérkőzött, a góllövéshez hozzászokott csapat győzött. Egy jó hírem azért van: továbbra is áll, hogy négy meccset kell megnyerni, és továbbjut az Újpest. Holnap újra lehet próbálkozni…
LS


Szilassy Zoltán: "Nagyon jól kezdtük a meccset, sok és minőségi helyzetünk volt, más kérdés, hogy ezeket nem lőttük be, még az üres kapus lehetőségeinket is képesek voltunk kihagyni. Ez sajnos megbosszulta magát, az ellenfél vezetéssel fordult az utolsó harmadra, míg nekünk muszáj volt támadnunk. Kockáztattunk, nem jött be, ahogy a kapuslehozatal sem, ez benne van a pakliban. Nincs semmi gond, tanulság, hogy a rájátszásban be kell lőni az ordító helyzeteket, erre csütörtökön máris itt van a lehetőség!"
(nso.hu)


Az összefoglaló:

Az mérkőzést a STREAMSPORT közvetítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése