2018. január 12., péntek

EL140: DAB-UTE 4:1

Az Újpestnek három pont megszerzése a felsőházat jelenti. De annyi könnyebbség azért van, hogy a pontokat vasárnap odahaza a Titánok ellen is be lehet szedni. De a lelkünknek jobban esne mielőbb bebiztosítani a helyet a (f)első négyben.
Nagyon sokan jöttek ki a ma esti mérkőzésre, az Újpestet is sokkal többen kísérték el, mint azt mostanában láttuk. 

A liláknál újra játszhatott Hegyi, és az egy hete leütközött Sikorčin.

(2018.01.12) EL 140:
Dunaújvárosi Acélbikák - UTE 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)   -  eseménynapló

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 900 néző, vezette: Varjú Á., Soós D., Kedves A., Soltész Á.

Dunaújvárosi Acélbikák: Koitmaa - Erdélyi T. 1, Mestyán, Odnoga, Léránt, Azari 1(1) - Skrypets, Orbán A., Silló, Nageler 1, Izacky - Lencsés, Hruby (1), Turcotte 1(1), Hári (2), Nagy M. - Makovics, Németh P. (1), Török, Tanka. Edző: Morgan Jason, Borbás Gergely

UTE: Sila - Huba, Kiss R., Benk, Čaládi 1, Sági M. (1) - Kovács A., Kiss D., 
Frolik, Sikorčin, Ropret - Nagy N., Varga A., Pichler-Balássy Á., Nemes B., Turbucz - Horváth Á., Hegyi Á., Dósa, Schmál, Pápa. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
14:50 - 1:0 Nageler (Németh P., Azari) - ee
24:13 - 2:0 Turcotte (Hári, Hruby)
54:14 - 3:0 Erdélyi T. (Turcotte, Hári) - ee
57:37 - 3:1 Čaládi (Sági M.)
58:56 - 4:1 Azari - üres kapu

Kiállítás: 8 perc ill. 10 perc
Lövések: 40 ill. 54 (14:17, 13:17, 13:20)

I. harmad
Már az első hazai kiállítás után meg lehetett volna az újpestiek vezető gólja – nem lett gól. Aztán az 5. percben az előbb kiállított Törököt Ropret fegyelmezte meg – hazai előny jöhetett. Élénk, izgalmas játék alakult ki. Mindkét csapat hozta stílusát – ha később többször emlegetem, kérem, ne unják meg! Az Újpest támadott, beszorította ellenfelét, a technikás csatárok összejátszottak, és az ellenfél harmadában tudták tartani a korongot, míg a hazaiak villámgyors kontrákkal mentek kapura – sokszor el is jutottak lövésig. A 10-14 percig az Újpest akarata érvényesült – csak a gól akarták hiába a lilák. Aztán a 15. percben emberelőnyben vezetést szereztek a hazaiak, Németh P. erős lövése Siláról balra pattant, ahol Nageler érkezett, a levegőből gólba paskolta a korongot, 1:0. Mondhatjuk, hogy bravúros mozdulat volt. Az ezt követő újpesti emberelőny kimaradt – bár lehetőségek sorát sikerült kidolgozni. 
A jegyzetfüzetemben ez áll: „jól játszik az Újpest, de az eredményjelzőn ez (még?) nem látszik."

II. harmad
Öt az öt ellen is felállt az Újpest, csaknem 3 perc kellett a hazaiaknak, hogy először eljussanak a kapuig. Igaz, a továbbiakban is elég ritka ilyen esetek végén Sila alakítására volt szükség. Egyszerűbben elmondva: az ellenakciók, kiugrások mindig veszélyesek voltak. A 25. percben egy hasonló szituációban Turcotte kettő az egyben jött előre, de nem középre passzolt, hanem a hálóba, 2:0. Egy percre rá Benk lövése után adott hangot a kapuvas – hazai pálya, hazai kapu… Izgalmas, változatos mérkőzést láttunk. A hazaiakat kissé megnyugtatta, a mieinket bántotta a kétgólos különbség. A játék képe nem nagyon változott, de az újpesti támadások nem hoztak gólt. Két emberelőnyt sem sikerült gólra váltania a vendégcsapatnak. 
Összefoglalva semmi sem sikerült ebben a harmadban, és ez megvisel egy csapatot. Két gól hátrány nem a világ, de ha egy csapat azt kezdi érezni, hogy sehogy sem tud gólt lőni… A remény él, de nincsenek feldobva a fiúk!

III. harmad
Hogy jól jöhessünk ki a mai meccsből, mielőbb muszáj gólt lőni. Az akarat, a helyzetek, a lövések megvoltak, de az a valami, ami gólhoz segít egy csapatot, nem volt meg. Pedig ha a 43. percben Frolik lövése picit lejjebb megy, nem hangot ad, hanem a hálót rezgeti meg… Ahogy három percre rá Nemes is csak „majdnemgólig” jutott. Most az következne, hogy az UTE mikor hogyan nem lőtt gólt. És ez így folyt az 55. percig, amikor emberelőnyben Erdélyi a kékvonalról szétlőtte a botos (jobb) felső sarkot, 3:0. Akkor mára ennyi volt. És ezután – a látottak után mondhatom, hogy csodák csodája – Čaládi jobbról érkezve a kapuba talált, miután Sági lövése lejött a kapusról, 3:1. De már csak 2:33 volt hátra. Időkérés, Sila ki, hátha... A hazaiak kiütik a korongot – éppen mellé ment. A bírók annyira figyelték, hogy bemegy-e, hogy elfelejtettek tilos felszabadítást ítélni. A következő védelmi hárítás középen csúszott át a pályán, hálóban állt meg, 4:1 (Azari).
Izgalmas, jó mérkőzést láthatott a szépszámú közönség. A hangulat, a játék rájátszás szintű volt. Az Újpest hajtott, de csak majdnem játszott jól, mert az igazi jó teljesítmény része a lőtt gól. Ez utóbbi ma nagyon hiányzott. Reméljük, vasárnap ez is meglesz, nagy szükségünk van rá!
LS

Szilassy Zoltán: "Hiába volt szinte teljes a keretünk, hiába lőttünk jóval többet kapura, mint ellenfelünk, az összpontosítással, a koncentrációval akadtak góljaink. Gólok nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. Nincs veszve semmi, vasárnap megpróbáljuk kiharcolni a felsőházi rájátszást."
(nso.hu)

Az összefoglaló:


A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése