2018. január 7., vasárnap

EL134: UTE-Vienna Capitals2 9:2

Az FTC elleni mérkőzés utóhatásaként két embert kellett nélkülöznie az Újpestnek. Sikorčin Tuominen kegyetlen ütközésének következményeit próbálja kiheverni, míg Szilassy edző túl kemény, a bírákat érintő nyilatkozata okán kapott egymeccses eltiltást. A megbíráltakról nem érkezett hír. Csakúgy, mint a mérkőzés két külhoni bírájának nevéről sem, akiket egészen biztosan nem IIHF-nek hívnak.
A legutóbbi két, a táblázaton rosszabbul álló ellenfél elleni vereség sem rontotta le a szurkolói létszámot, az 500 feletti nézőszám azt jelzi, hogy egyre többen szeretik a csapatot, szeretik a lilák játékát, bíznak a győzelemben. 
Ma az Újpest számára kötelező a három pont! A négy közé jutás így sem biztos, ahhoz az utolsó két fordulóban is nyerni kell, a Csíkszereda esetleges pontvesztéseivel egyelőre ne kalkuláljunk!

(2018.01.07) EL 134:
UTE - EV Vienna Capitals 9:2 (3:1, 3:1, 3:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 542 néző, vezette: IIHF R., Pálkövi Zs., IIHF L., Berkesi B.

UTE: Sila - Huba (2), Kiss R., Benk 2, Turbucz, Sági M. 1 - Kovács A., Kiss D. (2), Frolik 1(1), Čaládi (4), Ropret 3(1) - Nagy N. 1, Varga A. (1), Nemes B., Dósa (1), Pichler-Balássy Á. (1) - Pokornyi, Horváth Á., Schmál 1. Edző: Baróti Zsolt, Zalavári Bence

EV Vienna Capitals: Sidor - Piff, Kuqali (1), Schlögl, Ranftl, Maurer - Kruckovyc, Karitnig, Schönwetter, Ylitalo 1, Maxa - Pelz, Wolf, Szabad, Artner, Preiser - Leitner, Rohm, Vendis (1), Janisch 1, Zimmermann (kapus). Edző: Dolezal Christian, Schweda Peter

Gólok:
02:22 - 0:1 Janisch (Vendis, Kuqali)
05:24 - 1:1 Ropret (Frolik, Čaládi)
13:14 - 2:1 Benk (Čaladi, Ropret) - ee
13:56 - 3:1 Ropret (Kiss D.)
20:37 - 4:1 Frolik (Čaládi) - ee
28:06 - 5:1 Benk (Huba)
31:51 - 6:1 Nagy N. (Pichler-Balássy Á.)
36:54 - 6:2 Ylitalo
44:03 - 7:2 Sági M. (Kiss D., Varga A.) - ee
45:42 - 8:2 Ropret (Čaládi, Huba)
47:06 - 9:2 Schmál (Dósa)

Kiállítás: 12 perc ill. 12 perc
Lövések: 45 ill. 21 (21:8, 17:8, 7:5)

I. harmad
Hamar jött az első gól, de – amire nem nagyon számítottunk – ezt mi kaptuk! Élénkebben kezdtek az osztrákok, Vendis lövését Sila mentette, az előtte (rajta?) fekvő játékos miatt nem tudott felállni, Janisch gyakorlatilag üres kapuba passzolta a kipattanó korongot, 0:1. Szerencsére Ropret hamar válaszolt, a 6. percben Frolik lövése kipattant a kapusról, Ropret ismétlése átmászott rajta, 1:1. Jobb, sokkal jobb volt az UTE. Nem féltettük a csapatot, mert játékuk egy pillanatra sem mutatta azt, hogy ma a hazai győzelem ne lenne meg. Annak ellenére sem, hogy a Vienna néha eljutott a kapuig, dolgoztatták Silát. A vezetés a 14. percben emberelőnyös játékban Benk révén lett meg, amikor Ropret cselezett, Čaládihoz passzolt, ö hátulról adott a 13-ashoz, aki tette a dolgát, 2:1. Ahogy picit később Ropret is, aki Kiss D. baloldali beadásánál tette a dolgát. 3:1. Azért használom kétszer is ezt a „tette a dolgát” szófordulatot, mert gyönyörűen megkomponált akciók végén a gól olyan egyszerű, olyan természetes volt! Mintha edzésen gyakorolták volna a támadást!

II. harmad
A két csapat erejét ismerve talán el is dőlt a mérkőzés, amikor a 37. másodpercben Frolik váltotta gólra be az emberelőnyt, 4:1. A 29. perben Benk lőtte a találkozó talán legszebb gólját. A baloldalon száguldott kapura, a célegyenesben bemutatott egy csel, hogy áthúzza a korongot, de nem húzta, hanem a rövid felsőbe lőtt, 5:1. A 32. percben Nagy N. vezetésével három újpesti zúdult be a Vienna harmadába. A védő nem passzolt, lőtt, és a kapusról visszajövő korongra szépen reagálva lett gól, 6:1. A féltucat elég volt Sider kapusnak, Zimmermann váltotta. A 36. percben kapuvasig jutottak a bécsiek, míg a 46. percben egy vendég akció végén Nagy és Ylitalo harcolt a korongért, ami valahogy a csatáré lett, fordulásból gólt lőtt, 6:2
A jobb csapat megnyerte a meccset. A harmadik harmat már csak gólkülönbség javításra, vagy rossz esetben a maradék idő laza eltöltésre való. 

III. harmad
Az Újpest nem vett vissza, a csapat szinte élvezte a támadások lehetőségét. A 45. percben Sági a jobboldalról lőtt – ezt még fogta a kapus. De aztán az előbbi pozícióból sokáig nézte a kaput, meg is látta a rést, és pont oda lőtte a korongot, 7:2. Bravúros teljesítmény ilyen éles szögből gólt lőni! Egy percre rá Ropret Čaládi átadását lőtte be (8:2), majd a 48. percben Dósa ment el a balszélen, a beadásra Schmál érkezett pontosan, 9:2
Több gól nem esett, nem is nagyon volt már szükség rá, az ellenfelet agyonverni nem kell. Az UTE sokkal jobban játszott, mint a legutóbbi két meccsén. Futottak a támadások, villogtak a csatárok, jöttek a gólok. Ma este reális eredmény született, az Újpest kb. ennyivel volt jobb a sematikus, nem kreatív hokit játszó Vienna Capitals csapatánál.
Anze Ropret ma is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, 3 gól + 1 assziszt teljesítményével beérte vezető miskolci Vas Jánost, mindketten 38 pontot termeltek eddig az ERTE Ligában. A második legjobb magyar Benk András, aki mai két góljával már 31 pontnál tart. Gratulálunk!
Két forduló maradt vissza az alapszakaszból. Ha öt vagy hat pontot szerzünk, az első négyben vagyunk. A Csíkszereda hétfőn játszik Fehérváron. Ha nem győznek, nyugodtabbak lehetünk. De egy pénteki, dunaújvárosi győzelem lenne igazán megnyugtató!
LS

Baróti Zsolt: "Bár nem mi szereztük az első gólt, a fiúk tudták, mi a dolguk, s hamar ráléptek a gázra. Ezt követően már nem engedtek ki, és sikerült mind a három harmadot megnyernünk."
(nso.ho)

Az összefoglaló:

A mérkőzést a STREAMSPORT közvetítette

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése