2018. január 5., péntek

EL129: FTC-UTE 4:3

A mai fontos meccsen az Újpestnek kötelező a győzelem, ha kívánjuk a felsőházi tagságot. Bár, ha belegondolunk, a nyolc között ugyanazok lehetnek az ellenfelek. A DVTK és a MAC nem minket választ, így a Csíkszereda vagy a Dunaújváros lehet ellenfél. Ha az első négyben végzünk, ellenfél lehetne a Brassó is. A gyengébb(?) Fehérvárt és FTC-t viheti a DVTK és a MAC. 
A jegyárusítási (illetve nemárusítási) rendelkezés következtében a hazaiak közé mentünk újpestiek többen is. Ez így biztonságosabb? Egész meccsen kevésbé szimpatikus szövegeket hallgathattunk, és aggódhattunk, mikor bukunk le.

(2018.01.05) EL 129:
Ferencvárosi Torna Club - UTE 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)   -  eseménynapló

Pesterzsébeti Jégcsarnok, 695 néző, vezette: Gangel L., Mayer G., Váczi D., Pálkövi B.

Ferencvárosi Torna Club: Sevela - Jászai, Hietamaki (1), Dubek, Fliszár (1), Rafaj - Jabornik 2(1), Korbuly, Németh A. (2), Könczei 1, Shupe 1(2) - Tuominen, Owen, Roczanov, Farkas L., Bödök - Lengyel, Lakatos, Inglis, Kovács V., Tóth R. Edző: Lindqvist Greg Kjell, Szakács Ferenc

UTE: Sila - Huba (1), Kiss R., Benk (1), Čaládi 1, Sági M. (1) - Kovács A., Kiss D., Sikorčin, Frolik (2), Ropret 1 - Nagy N., Varga A. 1, Nemes B., Dósa, Pichler-Balássy Á. - Pokornyi, Horváth Á., Schmál. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
12:18 - 1:0 Jabornik (Németh A., Shupe)
18:12 - 1:1 Varga A. (Sági M.) - ee
19:39 - 2:1 Jabornik (Hietamaki, Fliszár) - ee
34:18 - 3:1 Könczei (Shupe, Jabornik) - 2ee
39:09 - 3:2 Ropret (Frolik, Huba) - ee
50:45 - 3:3 Čaládi (Frolik, Benk) - 2ee
57:23 - 4:3 Shupe (Németh A.)

Kiállítás: 14 perc ill. 18 perc + 10 perc fegyelmi (Kiss R.)
Lövések: 24 ill. 43 (6:11, 10:15, 8:17)

I. harmad
Hamar emberelőnybe kerültek a zöldek, az Újpest csak ennek letelte után támadott veszélyesebben. A 9. percben Rafaj lőtt – Sila a helyén volt. A 11. percben „vak” oldalról ütközték le Sikorčint - büntetlenül. A centert úgy támogatták le a jégről. Később visszajött, de a második harmadra már az öltözőben maradt. A 13. percben a hazaiak vezetéshez jutottak, Jabornik féltávolról lőtt a jobb felső sarokba, 1:0. Azt kell mondanom: benne volt a játékban! A lilák rákapcsoltak, emberelőnyben Varga A. távoli lövéssel egyenlített, 1:1. De hamar jött egy újpesti kiállítás, amit gyorsan kihasználtak a hazaiak, Megint Jabornik volt sikeres, elég messziről bombázott, 2:1. Az első harmad azt mutatta: a hazaiak kijöttek a kedden kapott tucatnyi gól hatása alól, viszont az Újpest nem lépett túl keddi teljesítményén, legalábbis eddig.

II. harmad
A 22. percben Könczei szép csel után lőtt fölé, a másik oldalon Pichler baloldali akciója hozott csaknem gólt. A 27 percben Čaládi és Frolik ketten álltak szemben Sevelával, de a 110%-os helyzet kimaradt. Ekkor a csapat teljesítménye először váltotta ki a „Hajrá Lilák!” szurkolás, amire máris jött a reakció, a „Hajrá F…i!” Ezután a játék eddigi képe, amely meghozhatta volna az egyenlítést, megváltozott: hatalmas lett a forgalom a büntetőpadokon, s ebből az Újpest jött ki rosszabbul. A 34. percben 1:45 időre 5 a 3 ellen jöhettek a hazaiak, Könczei balról kotorta be a korongot, rá már nem jutott védő, 3:1. Góllövés helyett megint hátrányban játszottunk, de most a kapuvas az Újpesttel volt. Az utolsó percben – ezúttal a lilák voltak többen – és Frolik baloldali beadását Ropret középről betalált, 3:2
Ebben a játékrészben jobb lett az Újpest támadójátéka, de az emberhátrányokkal – leginkább felesleges faultokért kaptuk – elment az idő, fogyott az erő. A végén örülhettünk, hogy visszaállt az első harmadban összehozott egygólos hátrányt. 

III. harmad
Bármilyen játék folyt eddig, bíztunk abban, hogy meglehet a győzelem. „Csak” két gólt kellene lőni! 3 perc után hátrányba kerültek a lilák, de Benk meg tudott ugrani, de csak a kapusig, nem kapuig jutott. Az FTC nem fáradt el, nem engedett ki, sőt, veszélyesen támadtak. A harmad felénél kettős előnyben került a vendégcsapat. Szilassy edző időt kért, és sikeres volt a megbeszélés, Čaládi a jobbról áttett korongot közelről gólba vágta, 3:3. Megindult a hajtás a győzelemért, de egy kiállítás megint elvett két értékes percet az Újpest támadóidejéből. Az 58. percben Nemes estében kapuvasra lőtte a korongot. Ez nem sikerült, de az ellentámadás igen: Shupe volt a lendületes akcióból eredményes, 4:3.
A hajtás és az akarás kevés volt a sikerhez. Nem volt jó és sikeres a támadójáték, túl sok volt a kiállítás. A mai teljesítmény nem lehetett elég a sikerhez, a nem túl fényes zöldek megint győztek. A Csíkszereda pontban beért, illetve az egymás elleni eredmény alapján beelőzött, három fordulóval a vége előtt a felsőház és az alsóház határán áll az Újpest. 
A nézőtéren legfeljebb gyanúsak voltunk, nem buktunk le. A végén mi nem tudtunk örülni. Villámgyorsan elhagytuk a hazai szektort…
LS

Szilassy Zoltán: „A vereség ellenére is csak dicsérni tudom a fiúkat. Hatvan percig küzdöttünk, de a sok emberhátrány felőrölte energiáinkat. Hajtós, kemény meccsen maradtunk alul. Nem szeretek ilyesmivel foglalkozni, de muszáj megemlítenem, hogy a játékvezetői teljesítmény méltatlan volt a derbi színvonalához.”
(nso)

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése