2017. december 18., hétfő

EL55: UTE-DVTK 2:1 hu

A szombati szép győzelem hozott nézőket, a csütörtöki Miskolciak elleni vereség, a tévéközvetítés, és a közelgő karácsonyi előtti tennivalók inkább csökkentette a létszámot. Azért csaknem 400-an összejöttünk.

Az újpestieknél újra csapatba került az U20-as vébén szerepelt Szalma Zsolt és Horváth Ákos, valamint a több meccset kihagyó Schmál Kristóf. A tartalékkapusnak most először az ifjú Sági Máté lett benevezve. Ugyanakkor az utolsó pillanatban dőlt ki a belázasodott Huba. Öt plusz egy védővel vágtunk neki a bajnok elleni mérkőzésnek.

(2017.12.18) EL 55:
UTE - DVTK Jegesmedvék 2:1 hu. (0:0, 1:1, 0:0, 1:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 375 néző, vezette: Németh M., Kincses G., Soltész Á., Muzsik N.

UTE: Sila - Kiss R., Kiss D., Benk 1, Caladi, Sági Martin - Kovács A., Sikorcin (1), Frolik (1), Ropret 1(1) - Nagy N., Dósa, Szalma, Schmál, Pápa - Horváth Á., Nemes B., Pichler-Balássy Á., Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

DVTK Jegesmedvék: Adorján - Joe, Leppanen, Galanisz, Miskolczi, Magosi B. - Ruikka, Rantanen, Pavuk, Vas J., Sakaris (1) - Bernáth, Vojtkó (1), Hajós, Tóth A., Kulmala 1 - Köllő, Albert, Berta, Tóth G. Edző: Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli

Gólok:
36:01 - 0:1 Kulmala (Sakaris, Vojtkó)
37:50 - 1:1 Ropret (Sikorcin, Frolik)
63:57 - 2:1 Benk (Ropret)

Kiállítás: 4 perc ill. 8 perc + 10 perc fegyelmi (Rantanen) + végleges fegyelmi (Rantanen) + végleges kiállítás (Rantanen)
Lövések: 36 ill. 22 (15:8, 8:5, 9:9, 4:0)

I. harmad
Azonnal belevágtak a csapatok! Előbb a mindig veszélyes Galanisz lövését fogta Sila, majd Turbucz lőtt kétszer is kapura – mindez az első 40 másodperc történése volt. A továbbiakban is aktív, mozgalmas játékot láthattunk. Ami hamar feltűnt: a DVTK nagyon agresszív letámadást játszott, olykor négyen is a hazai támadásindítást akadályozták. De az Újpestet nem zavarta meg ez játékformula, és amit sikerült átjutni a letámadókon - szinte mindig sikerült - lendületből lehetett bemenni a támadó harmadba. A taktikáról ennyi elég is. Az 5. percben rossz csere miatt került hátrányba a hazai csapat, de a védekezés jól működött. Sági lőtt, aztán Sikorčin, majd Vas J., de a kapusok jól működtek. Nagyon jó meccset látunk! Mindkét fél megy előre, keményen támadnak illetve védekeznek a csapatok. A közönségnek is van hangja, ilyen élvezetes játék mellett nem lehet csendben maradni! A 10. percben Joe lőtt nagyot, Sila védett még nagyobbat. Szinte pillanatonként változik az oldal, de a jelenet ugyanaz: a csatár lövését védi a kapus. Sorolhatnám a helyzeteket – volt jó sok, – de gól nem jött össze. 
Az iram hatalmas volt, mindkét csapat remekül játszott. Szünetben úgy gondoltam, bármi is lesz a vége, a vesztes csapatot sajnálni fogom, mert egy remek előadáson mindkét fél mindent megtesz a győzelemért. Persze azért Hajrá Lilák!

II. harmad
A DVTK fölénybe került, kapu elé szorította a hazaiakat. De a lilák védekezésében nem volt hiba, mindenki remekül végezte feladatát. Amikor a vendégek előnyben játszottak, akkor sem volt gond, valaki, vagy Sila mindig jól dolgozott. Aztán erősített az Újpest, Frolik és Sikorčin lőtt jó helyzetben. A 30. percben érkezett az Újpest első emberelőnye – de 10 másodpercre rá Kincses döntése kiegyenlítette a létszámot. Aztán a következő, már valódi emberelőny megtörte – az Újpest lendületét. A vendégek rendre korongot szereztek, kapuig mentek. Galanisz megugrása valami félelmetes, a kapuvason végződő lövést hozott, majd még kétszer kaphattunk volna gólt. A 35. percben Szalmát ütközték le a támadó oldalon a sarokban. 9-esünk a jégen maradt, majd vállát fogva jött le a pályáról. A vállsérülés talán a legrosszabb hokis sérülés a sok lehetőség közül. Az első diagnózis nem mutatott törést, de a csatár – már felkötött karral a harmadik harmadban – kórházi kivizsgálásra indult. Reméljük, jó híreket kapunk felőle!
Az Újpest védekezésében a zavar tovább tartott, a már kiegészült vendégek Kulmala révén előnyhöz jutottak: megint egy megugrás, s a lövés Silán felperdülve mégis a gólvonal mögé került, 0:1. De most az történt, ami kellett: nem egészen két perc múlva Sikorčin és Ropret vezetett lendületes támadást, Frolik lövésébe belenyúlt Siki, a kapusról kipattanót Ropret belőtte,1:1! Gyorsan jött az egyenlítés, nem kellett semmi varázslat, visszaállt a rend a döntetlen. 
0:1 után az UTE magasabb fokozatba kapcsolt, gyorsan összehozták az egyenlítést. Lehet tovább küzdeni a győzelemért, egyik félnél sincs veszve semmi. 
A szünet várakozással telt: sem magabiztos vidámság, sem elkeseredett tekintetek. Egy kis aggodalom, valamint hit a győzelemben – ez a két érzés versenyzett egymással a közönség körében. Tehát az alapkérdés megmaradt: ki nyer ma? 

III. harmad
Továbbra is jó volt a mérkőzés. A lehetőségek percenként felváltva alakultak ki mindkét oldalon. Itt nem volt taktikázás, gólt kell lőni, akkor nyerhetünk – mondhatta minkét fél. Most hosszú felsorolás következne, hogy ki hogyan nem lőtt gólt, de szorítkozzunk a lényegre. 1:1-nél a csúcspont az 56. perben következett be, amikor Pavuk durváskodott Kiss Rolanddal szemben. A jogos kiállítást az agyatlanul viselkedő Rantanen magánszáma követte, akinek indulatlevezetése egy órányi (5p+10p+20p+25p) büntetést is megért neki. Persze, csapatának nem annyira! Kettős emberelőnyben támadhatott az Újpest, de hiába a fölény, a jó szituáció, képtelen volt gólt lőni a hazai csapat. A hosszú, de eredménytelen emberelőnyös játék kimutatta: mi veszítettünk egy pontot! 

Hosszabbítás
4 a 3 ellen játszhatott a hazai csapat 45 másodpercig, de olyan folyamatos volt a játék, hogy csak 2:39 után lett 3 a 3 ellen a felállás. És ekkor: Ropret átadását Benk egy zseniális csel után bevágta, góóóól, 2:1 ide! Nyertünk, megint nyertünk Jegesmedvék ellen! Ha a bajnoki tabellára nézünk, a DVTK-nál két egypontos és egy nullapontos vereséget látunk. Valamennyi „elkövető” az Újpest. Kár, hogy a többiek ellen azért elég jól hullottak a lila pontok…
Ma este a tévénézők is jól szórakozhattak. Az M4Sport nagyon jól választott, a Megyeri úti közvetítés a magyar hoki reklámja volt. Csütörtökön a Tüskecsarnokból a MAC-UTE mérkőzést is adja az M4Sport!
LS

Szilassy Zoltán: „Nagy csata volt: két jó csapat keményen hokizott és a kapusok is jól védtek. Az emberelőnyeinkből be kellett volna találnunk a végén, de különböző okokból szétestek az előnyös soraink. Ránk jellemző, hogy sokat és keményen edzünk, úgyhogy a keretünk előbb fogy el, mint az energiánk. A legfontosabb, hogy nyerni tudtunk.”
(nso.hu)

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése