2017. december 30., szombat

EL123: UTE-DAB 4:3

Foto: Nyirő F.
Az UTE csapata megdolgozott a mai – a jegyzőkönyvben kissé alábecsült nézőszámért. Jó játékért hálás a publikum, és az utóbbi időben csupa jó meccset játszott a csapat. A mai ellenfél az előttünk tanyázó, szinte megtáltosodott Dunaújváros. Nehéz ellenfél ellen kell győzni, hogy a négy között legyen a lila csapat. És ez nem csak ma van így, az alapszakasz hátralévő további öt meccsén is ez lesz a feladat. Nagyon meg kell dolgozni a felsőházi tagságért!

(2017.12.30) EL 123:
UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 4:3 (2:1, 0:0, 2:2)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 705 850 néző, vezette: Varjú Á., Salánki A., Sipos R., Vincze D.

UTE: Sila - Huba, Kiss R., Benk 2(2), Čaladi 1, Sági M. - Kovács A., Kiss D., Sikorčin 1(1), Frolik (1), Ropret (2) - Nagy N., Varga A., Horváth Á., Schmál, Pápa - Dósa, Nemes B., Pichler-Balássy Á., Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek - Hüffner, Erdélyi T., Odnoga (1), Azari, Novotny (1) - Léránt, Orbán A. (1), Nageler (1), Turcotte 1, Izacky 1 - Lencsés, Hruby, Silló, Németh P., Hári (1) - Skrypets 1, Makovics, Török, Nagy M., Tanka. Edző: Morgan Jason, Morgan Jason

Gólok:
07:04 - 1:0 Benk (Frolik, Sikorcin) - ee
11:41 - 1:1 Izacky (Nageler) - ee
15:57 - 2:1 Sikorčin (Benk, Ropret) - ee
40:16 - 3:1 Čaládi (Benk)
48:31 - 4:1 Benk (Ropret)
49:16 - 4:2 Turcotte (Hári, Orbán A.)
55:48 - 4:3 Skrypets (Odnoga, Novotny) - eh

Kiállítás: 12 perc ill. 16 perc
Lövések: 48 ill. 30 (15:14, 11:9, 22:7)

I. harmad
Majdnem megismételtük a tegnapelőtti kezdést: ezúttal a 13. másodpercben ment kapura Benk, de Duschek résen volt, ma nem örülhettünk korai gólnak. Az Újpest játékán érződött az önbizalom, amit az utóbbi meccseken mutatott teljesítménnyel gyűjtöttek be. Ugyanakkor hamar kiderült, mitől szerepel olyan jól a DAB: a csatárok olyan tempóval száguldoztak, olyan gyors akciókat vezettek, mint amilyenre a többi csapat egészen biztos, hogy nem képes. Több kimaradt hazai lehetőség – és veszélyes vendégakció után emberelőnybe kerültek a hazaiak. A 8. percben az Újpestnél a büntető ötös (Huba, Ropret, Frolik, Benk Sikorčin) volt bent, Sikorčin balról keresztbe adott Froliknak, aki azonnal centerezett, Benk pattintott, 1:0! Nagykönyvbe való gól! Ezután hazai kiállítás jött, pár másodpercig duplán is, végül 12 másodperccel a vége előtt Izacky kilőtt a baloldalon, lövése átcsusszant  a kapusunkon. Tehát 12. perc, 1:1. A továbbiakban veszélyesen jöttek a vendégek, Silló közeli lövését fogta Sila. Ez egy nehéz időszak volt, túl sok dolga volt Silának – szerencsére bírta, remekül dolgozott. A közönség hangosan jelezte elégedetlenségét, amikor egy álló újvárosi esése után újabb emberhátrányban szenvedett a csapat és a szurkolók. A vendégek ezúttal kapuvasig jutottak, de megúsztuk. Előnyben viszont betalált az Újpest, a 16. percben Ropret tette vissza a korongot a kapu mögül, Sikorčin szétlőtte a hálót, 2:1! A következő percben Nemes lőtt kétszer, Duschek védett kétszer. A harmad végére újabb füttykoncertes kiállítás, Kiss Dániel ment ki.
Ma is jó meccset látunk. Az utóbbi időben az összes újpesti meccs jó! Három emberelőnyös gólt láttunk, bár azt hozzá kell tenni, a bírók nemegyszer „kosárlabda szabályok szerint” – azaz túlságosan könnyűkézzel szórták ki a játékosokat.

II. harmad
Az előző megjegyzés kb. eddig volt érvényes, a bíráskodás ettől fogva a szokásos határok közt működött. Az Újpest erősített, többet támadtak a lilák, sikerült jobban tartani a vendégeket. Persze figyelni kellett, a mai DAB ellen nem lehet lazsálni. A közönség vette a meccset, az újpestiek akaratát. A nézőtér dobos alap nélkül is sokszor beindult. Volt miért, segíteni (és a szép megmozdulások után jutalmazni) kellett a csapatot! Az előny tarására kell egy jó kapus is: egy szép pillanat: a lövés kipattant Siláról, de az érkező csatár elöl azonnal elütötte a korongot. Dupla mentés! A továbbiakban jogos kiállítások jöttek mindkét félnél, de az első harmadban bejött minta nem folytatódott, sem emberelőnyös, sem másféle gól nem volt, bár az izgalom megvolt továbbra is. A harmad vége előtt 3 az 1 ellen indult meg a DAB, de Sila tarorra a lila előnyt. 
Megint azt írhatom, hogy jó a meccs, izgalmas a meccs. Nem dőlt el semmi.

III. harmad
Rögtön a kezdés után Čaládi varázsolt: jobbról, szinte az alapvonalról lőtt a hálóba - oldalról. De visszakerült hozzá a korong, a második kísérlet igazi mérnöki remekmű: úgy 10 fokos rálátással lőtt jobbról, és a korong a hálóba jutott – ezúttal a két kapuvas között, 3:1! Aztán a 45. percben Turcotte rontotta a vendégek esélyét: Hubával csapott össze, a védő a jégen maradt, Huba nagyon fájlalta a kezét, úgy támogatták le. A DAB-os 4 percre ült ki, szerencsére Huba némi ápolás után visszatérhetett. Amint letelt az emberelőny, Benk lépett ki középen, kétszer is befűzte védőjét, végül a hálóba lőtt, 4:1! De hogy ne legyen nyugodt a csapat és a szurkolók sem, Turcotte a következő percben egy jobboldali beadást úgy 8 méterről, középről a kapuba vágott, 50. perc, 4:2 - csak azért, hogy ne legyünk nyugodtak! Aztán a kétgólos előny is lefogyott, pont akkor, amikor nem vártuk! Az 56. percben hazai emberelőnyben Skrypets egy ellenakció során lőhetett, a korong átperdült a kapusunkon, már csak 4:3. Odnoga kiállítása már nem hozott újabb gólt  se itt, se ott. Jöhetett a már megszokott, de soha sem unalmas ünneplés!
Nagyszerű mérkőzésen remek ellenfél ellen jól kellett játszani a győzelemért. Nagy lépést tett az Újpest a felsőházba kerülésért. Azt gondolom, a DVTK és a MAC mellett az UTE és a DAB érdemli meg legjobban a négy közé kerülést. De a felsőházat nem én osztom, a csapatok még nagyot harcolnak január közepéig a pontokért, a helyekért. 
LS

Szilassy Zoltán: “Nagyon örülök a három pontnak, mert nem volt egyszerű megszereznünk. Azt gondolom, 4-1-nél sokkal intelligensebben kellett volna kontrollálnunk a játékot. Már a Ferencváros elleni meccset követően is mondtam, hogy a tágabb előny tudatában egy kicsit céltudatosabban kell jégkorongoznunk, de összességében elégedett vagyok, hiszen egy nagyon jó csapatot sikerült legyőzni."

Az összefoglaló:

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése