2017. december 26., kedd

EL112: DVTK-UTE 4:3

Karácsonyi délutáni meccs – ezúttal az M4Sport tévén figyelte a találkozót a tudósító is.
Varga Arnold visszatérhetett, Pichlert a MAC elleni sérülése szerencsére nem akadályozta, és Kiss Dániel sem kapott eltiltást legutóbbi afférjáért. Az ünnep és a Miskolc Újpest elleni visszavágási vágya a tévéközvetítés ellenére is sok nézőt hozott ki, a képernyőn nézve teltház volt csarnokban.

(2017.12.26) EL 112:
DVTK Jegesmedvék - UTE 4:3 (0:0, 1:3, 3:0)   -  eseménynapló

Miskolci Jégcsarnok, 1455 néző, vezette: Nagy A., Kókai M., Kormos D., Soltész Á.

DVTK Jegesmedvék: Adorján - Ruikka, Leppanen, Galanisz (1), Miskolczi, Magosi B. - Rantanen 1(1), Láda B., Pavuk, Vas J. 1(1), Sakaris 1(1) - Joe, Vojtkó, Hajós 1, Tóth A. (1), Kulmala (1) - Bernáth, Köllő, Albert, Berta, Tóth G. Edző: Tisell Mikael, Parikka Eemeli Olli

UTE: Sila - Huba (2), Kiss R., Benk 2, Čaladi (1), Sági M. - Kovács A., Kiss D. (1), Sikorčin, Frolik 1, Ropret - Nagy N., Dósa, Nemes B., Pichler-Balássy Á., Turbucz - Varga A., Horváth Á., Schmál, Pápa. Edző: Szilassy Zoltán, Szilassy Zoltán

Gólok:
21:23 - 1:0 Vas J. (Sakaris)
23:29 - 1:1 Benk (Kiss D., Čaládi)
36:12 - 1:2 Benk (Huba) - ee
40:00 - 1:3 Frolik (Huba)
43:15 - 2:3 Sakaris (Rantanen, Vas J.) - ee
46:10 - 3:3 Hajós (Tóth A., Kulmala)
53:59 - 4:3 Rantanen (Galanisz)

Kiállítás: 4 perc ill. 8 perc
Lövések: 45 ill. 26 (13:7, 11:13, 21:6)

I. harmad
A csapatok az idényben már negyedszer (a kupameccsel együtt ötödször) csaptak össze, nem pazarolták az időt egymás kiismerésére. Az elején az Újpest volt élénkebb. Aztán lassan a hazaiak kerültek fölénybe, de jó volt a védekezés mindkét fél részéről, kevés volt lövésig jutó támadás. Aztán a 6. perc tájékán már a kapusok is tornászhattak. Mindkét oldalon az utóbbi időben remek formát mutató kapuvédő dolgozott egyre többet. A 11. perc Siláé volt, ha három gólt kap, akkor sem hibáztattuk volna. De kijött az Újpest, a következő percben Adorjánt dicsérhették a hazai nézők. Összességében jó iramú a mérkőzés, de a védők és a kapusok jobbak, mint a támadók. Pedig az izgalmakat mindig a csatárok keltik! Frolik kiállítása után a 16. percben Benk ugrott meg – nem lett gól. De a fehérmezes lilák elcserélték magukat, kettős emberelőnyben jöhettek a hazaiak. Sőt, Sikorcin és Magosi egy bulinál összeakaszkodott, ők is kiültek. Sila bravúrjai és Pavuk hibája megóvták az újpesi kaput, maradt a gólnélküli állás.

II. harmad
Az Újpest kezdett jobban, de a gólt mégis a lilák kapták. A 2. percben Vas János lövése átpattant az előre csúszó Sila kesztyűjén, és a kapuba hullott, 1:0. A gól után többet jött a belelkesült hazai csapat, de a 24. percben már Turbucz volt veszélyes. A buli után az UTE játszhatott, és jött is az egyenlítés! Egy visszaadott korongot Kiss Dániel a „Zita telepről”, a világ végéről, a jobbhátvéd kékvonal pozícióból lőtte el, a kapu előtti forgalom elvette a kilátást Adorján elől, a korong valakin meg is pattant – a jegyzőkönyv szerint Benk volt a tettes – 1:1! A folytatás egyenlő állásról! Előbb az Újpest nyomott, később a hazaiak voltak veszélyesebbek. A 26. percben Magosi lövése adta meg a jelet, csaknem három perc hazai ostrom következett, de Sila és a hazai csatárok elintézték, hogy ne legyen újabb gól. Aztán a 35. percben előnybe került az UTE. Majdnem rosszul jártunk, két gólt is kaphattunk volna, de a végén Huba távoli bombájába a kapu előtt Benk belepattintott 1:2! Ezt ő tudja a legjobban, most is megcsinálta! A DVTK beindult, nagyon akarta az egyenlítést, de a végén megint támadni tudott a vendégcsapat. Előbb Ropret lőtt baloldalon a rövid felsőbe, de Adorján botos oldalon könyékkel mentett. A harmad utolsó pillanatában Galanisz ellen már ő sem tudott mit kezdeni, Frolik jobboldali beadását mentette a mögötte nem jövő center elöl, kapusa nem tudta védeni. 1:3, gólszerző Frolik

III. harmad
A DVTK olyan elszántan támadott, mint talán még egyszer sem az idényben. A hazaiak emberelőnyben játszhattak, de a védekezés 1:48-ig tartott ki, ekkor (a 44. percben) Sakaris a lepattanó lövés bekotorta, 2:3. A hazai támadássorozat tovább tartott, hihetetlen elszántan játszottak a Jegesmacik. Az egyenlítés a 47. percben jött össze, egy jobboldali lövést balra tolt Sila, Hajós egyből bevágta, 3:3. Nem jutott rá védő… Az Újpest időt kért, mert a Miskolc már a győzelemért hajthatott, a nyomás enyhülésére nem lehetett számítani. Azért egy rövid „pihenőt” kaptunk, 3-4 percre kijöhettek a fehér-lilák. Az 51. percben már megint Sila volt a főszereplő, Tóth A. kétszer, Galanisz egyszer lőtt csaknem gólt. Varga A. akciójával, két lövéssel próbálta megtörni a hazaiakat, de a beindult DVTK az 54. percben meg tudta szerezni a vezetést. Balra került a korong, a feljövő Rantanen a bedobó kör távoli vonaláról elemi erővel lőtt a hosszú felső sarokba, 4:3. A végén az újpestiek még próbálkozhattak, de a sikerben már nem igazán hittek-hihettünk. 
A DVTK harmadik harmadbeli teljesítményének egyetlen hazai csapat sem állhatott volna ellen. Minden plusz erejüket mozgósították, megfeszültek a győzelemért, megérdemelték azt. De hozzá kell tenni, hogy az Újpest is mindent megtett a sikerért, de a DVTK ilyen harmadot még egyszer sem produkált ellenünk. Csapatunk helytállt, minden tőle telhetőt megtett. A továbbiakban, ha a nálunk gyengébb csapatok ellen hozzuk magunkat, nem lehet gond a négy közé jutás. De mindent összevetve: szeretnénk a bajnoki döntőt a DVTK ellen játszani! Ők biztosan ott lesznek!
LS

Szilassy Zoltán: "Az első két harmadban igazán jó hokit mutattunk be. A harmadik gólunk igencsak felpaprikázta a hazaiakat, és mivel mi nem úgy álltunk bele az utolsó harmadba, ahogyan kellett volna, így a Jegesmedvék végül megérdemelten nyertek."

(nso.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése