2017. október 4., szerda

VK: UTE-Poprad 1:4

A Visegrád Kupa augusztusi sorozatában az UTE találkozott a HK Popraddal, akkor hazai pályán a szlovák csapat győzött 4:2-re.

A mai kupameccsen mutatkozott be 83-as számmal a csapat új szerzeménye, Erik Caládi, aki Lukacevicet váltotta a jobbszélen. A csatár ismerős lehet, korábban többször láthattuk az Érsekújvár mezében a Megyeri úton.

(2017.10.04) VIS18: 
UTE - HK Poprad 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)  - Eseménynapló

Megyeri út, 350 néző,  vezette: Rencz D., Goga V., Németh M., Synek S.

UTE: Ágoston – Huba, Hegyi Á., Pichler-Balássy Á., Roczanov, Turbucz   Kiss D., Dósa, Benk, Cseter, Ropret 1 – Nagy N., Varga A. Caladi, Sikorcin, Sági M.   Nagy R., Schmál, Nemes Becze T. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

HK Poprad: Ivanov – Davydov (1), König 1, Paločko Matus, Bogoslovskij 1, Paločko Matej 1(1)  Zadražil, Ignatov, Rapac (1), Abdul 1(1), Ježek  McDowell, Dinda, Bondra, Lichanec, Štrauch  Šterbák, Brincko, Olejnik, Martancik, Svitana Edző: Ozmiák Marcel, Stolc Frantisek

Gólok:
01:21 – 0:1 Abdul 
14:57 – 0:2 Bogoslovskij (Paločko Matej, Davydov)  
19:12 – 1:2 Ropret 
31:08 – 1:3 König (Rapac, Abdul) - 2ee
33:58 – 1:4 Paločko Matej - eh

Lövések: 42:35 (12:14, 16:15, 14:6)
Kiállítás: 8 perc ill. 8 perc 

I. harmad
Az első percben Pichler kotorászta a korongot a vendégkapu előtt, de hamar jött a baj. Egy hátrakerült korongot Dósa a kékvonalon nehezen kezelgette, Abdul rácsapott és kapuig, gólig ment, 0:1. Rossz alaphang… Gyors volt az iram, mindkét csapat ment előre, harcolt a gólért. Hamar kiderült, hogy a két fél hasonló stílusban játszik: letámadták egymást már a támadó és középső harmadban, igyekeztek mielőbb megszerezni a korongot. Ennek az lett a következménye, hogy az akciók legtöbbször nem jutottak el lövésig. Amikor mégis kapura ment a korong, a kapusoknak nem volt könnyű dolguk. A 10. percben Sikorcin jól ment fel, de hasba lőtte Ivanov kapust. A 12. percben az Újpesté volt az első emberelőny – de alig vettük észre, hogy létszámelőnyben játszunk. Remekül védekezik a Poprád! A 15 percben egy lendületes ellentámadás alkalmával remek keresztátadást kapott Bogoslovskij, csinált egy cselt befelé, a lövés a hálóban végezte, 0:2. A következő figyelemre méltó újpesti támadás a 19. percben futott, Benk remekül kerülte meg a kaput, centerezését Ropret lőtte – de nem a hálóba, hanem a kapusba. De a következő pillanat már Anze Ropreté volt, lövése a bal felső sarokból jött vissza. A bírók először videóbírót mutattak, de a vendégek elismerték a találatot tévézés nélkül, 1:2
Egy harmad után az a benyomás a nézőtérről, hogy a Poprád erőteljesebb, gyorsabb hokit játszik. Az Újpest meccsben van, de nem véletlenül harmadik a országa bajnokságában a vendégcsapat. 

II. harmad
Az UTE támadott többet, de a bátorság veszélyes is volt: a vendégcsapat lendületes ellenakciói állandó gólveszélyt hordoztak magukban. Ágoston védéseire nagy szükség volt, hogy ne fogyjanak el a hazai esélyek. Amikor a vendégcsapat támadott folyamatosan (26. perc körül), az újpesti kontrák lettek gólveszélyesek. Feltűnt, hogy Ivanov kapus egész furcsa mozdulatokat is bevet (lábbal fedezte a túlsó sarkot, vállal védett), de egy kapusnak mindent szabad, csak gólt kapni nem. A fordulópont az Újpest kettős emberhátránya volt, ami 43 másodperc után gólt hozott, König jobbhátvédből középre húzott, lövése próbára tette a hálót, 1:3. A 34. percben – már újpesti emberelőnyben – egy hátsó bizonytalanság után Paločko Matej lőtt balról 1:4. Na, ezzel ment el a meccs. De az Újpest nem adta föl. A lilák úgy támadtak, mintha csak egy gól lenne a különbség. A srácok mentek előre, támadtak és lőttek is. Komoly tartása van egy csapatnak, aki háromgólos hátránynál is bátran megy előre, hiszi, hogy gólt, gólokat lőhet, az eredmény megváltoztatható. 

III. harmad
Élénk, harcos és változatos játékkal folytatódott a találkozó. Lehet még változás? Az Újpest tényleg mindent megtett, de a Poprád példát mutatott védekezésből: úgy helyezkedtek, úgy dolgoztak össze, hogy szinte lehetetlen volt kapura lőni. A korong mindig elakadt valakiben vagy egy ütőben, Ezt a védekezési szisztémát érdemes átvenni! Az újpestieket csak dicsérni lehet: töretlen hittel mentek előre, nem adták fel a meccset, akár 5 az 5 ellen is beszorították a vendégeket, dolgoztatták a kapust. A srácok hittek, hogy felzárkózhatnak, pedig ez csaknem „mission impossible” volt. Nem jött be, de megpróbáltuk. Remek munka volt!
A mérkőzés után ajándékot kaptak a csapatok legjobbjai, a poprádi kapus, Alexey Ivanov, illetve az újpesti Roczanov Dezső. 
A mai meccset a jobb csapat nyerte – megérdemelten. A Poprad együttese gyorsabb, erősebb, technikásabb - egy kicsit. Nem olyan nagy a különbség a két ország, a két csapat hokija között, mint pár éve. Ha a trend folytatódik, nem kell sokat várni, és közel egyformák lehetünk, ami hatalmas dolog lenne! 
Az Újpest remekül helytállt, dicséret illeti a játékosokat. Ilyen meccseken, ilyen hozzáállással lehet fejlődni. A továbbjutás nagyjából eldőlt, de a mai játék, teljesítmény és hozzáállás alapján büszkék lehetünk az Újpestre, idén sok örömöt szerezhetnek a lilák a közönségnek.
LS


A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette: 

A találkozó összefoglalója: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése