2017. október 29., vasárnap

EL 79: UTE-Csíkszereda 4:5

A ronda idő és a pénteki elvesztett derbi után ezúttal már 600 fölött volt a nézőszám Újpesten. Igaz, ebbe beletartoznak a Szereda szurkolói, akik vagy 80-an bíztatták csapatukat a vendégszektorból.

(2017.10.29) EL 79:
UTE - SC Csíkszereda 4:5 (1:2, 1:1, 2:2)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 620 néző, vezette: Gangel L., Mayer G., Pálkövi B., Tichon G.

UTE: Sila - Huba, Dósa, Nemes B., Becze T., Sági M. - Hegyi Á., Kiss D., Benk 1, Cseter, Čaládi - Nagy N., Pokornyi, Szalma, Sikorčin 2(1), Ropret (2) - Schmál, Pápa, Pichler-Balássy Á. 1, Turbucz (1). Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

SC Csíkszereda: Onodi - Papp Sz., Belov 1, Antal Zs., Valchar 1(1), Taratukhin (1) - Brnák 1, Salló, Schastlivyy 1(1), Fabus (1), Rokaly Sz. 1(1) - Györfy, Farkas T., Fodor Cs., Molnár Z., Rokaly N. - Orbán Sz., János, Antal N., Casaneanu, Egyed R. Edző: Gudas Leo, Hozó Levente

Gólok:
03:15 - 1:0 Pichler-Balássy Á. (Turbucz)
03:51 - 1:1 Valchar
11:32 - 1:2 Schastlivyy (Rokaly Sz., Fabus)
32:36 - 2:2 Sikorčin (Ropret) - ee
35:40 - 2:3 Rokaly Sz.
53:30 - 3:3 Benk (Sikorcin)
56:45 - 3:4 Belov (Taratukhin, Valchar) - ee
57:26 - 3:5 Brnák (Schastlivyy) - eh üres kapu
58:27 - 4:5 Sikorčin (Ropret) - ee

Kiállítás: 10 perc ill. 8 perc + 10 perc fegyelmi (Molnár Z.) + végleges fegyelmi (Molnár Z.) + végleges fegyelmi (Molnár Z.)
Lövések: 40 ill. 31 (11:7, 15:13, 14:11)

A mérkőzés előtt Nagy Nilan „munkahelyén”, az Újpesti csarnok jegén tette le állampolgársági esküjét Wintermantel Zsolt polgármester előtt. Tiszteletére felhangzott a Himnusz, majd a szeredai szurkolók elénekelték a Székely Himnuszt. Szép gesztus volt!
Nagy Nilannak sok győztes meccset kívánunk az Újpestben és a magyar válogatottban!

I. harmad
A 4. percben Pichler kapott átadást a balszélen, kapu felé húzott, és kilőtte a hosszú felső sarkot, 1:0! Ez volt az UTE első kapura lövése. Volt 36 jó másodpercünk, ugyani Valchar kopizta az első gólt: elment a balszélen és kicsit közelebbről, mint Pichler, kilőtte a hosszú felső sarkot, 1:1. Ez volt az első lövés Sila kapujára. A kezdeti rohanós játék után lenyugodott, az Újpest, fölénybe kerültek a lilák. Egy remek összjáték végén Pápa a kapust találta el közelről, majd Benk átadásából nem ért el gólt Čaládi. A 12. percben Rokaly Szabolcs ment el a baloldalon, védőkkel a nyakában a kapu elé ért, Sila rámozdult, a de a szélső hátrapasszolt a kaputól vagy öt méterre az érkező Schastlivyy – azaz Szcsasztlivij –eé, a center betalált a szinte üresen maradt kapuba, 1:2.  A következőkben kétszer is emberelőnyben játszhattak a hazaiak, átütő erő azonban kevés volt. A harmad legvégén Sila három bravúrral tartotta tisztán kapuját. 
Nem sokáig vezetett az UTE, 1:2 után meg nem sikerült az egyenlítés. A csíki csapat nagyon felkészült, felpörgött állapotban játszott. Amint tehették, lendületesen támadtak, hátul jól takarítottak, és Onodi kapus is jól dolgozott.

II. harmad
A 22. percben Čaládi jobboldalon ment lendületből, egy csel befelé, lövés – Onodi. Az Újpest hajtott az egyenlítésért, de két emberhátrány is időt vett el a hazai támadások lehetőségéből. A 32. percben Molnár Z. kiállítása után akkorát cirkuszolt, hogy 50(!) perc fegyelmit harcolt ki magának… a 33. percben végre kihasználta Sikorčin az emberelőnyt, Ropret átadását középen levette és laposan a sarokba lőtt, 2:2! Végre megszólalt a hazai lelátó, felhangzott a „Hajrá lilák!” Korábban csak a nagyon kitartó és hangos szeredai szurkolók csinálták (a számunkra kissé keserű) hangulatot. De 3 perc múlva jött a válasz, egy balrol előrelőtt korongot a centerben lendülettel érkező bedást Rokaly Sz. lőtte be, 2:3. Nagyon izgalmas, éles meccs alakult ki. Mindkét oldal ment előre, ha tudott, és mindkét fél mindent beleadott. A 24. percben Szcsasztlivij kétszer is „KHL” szinten lőtt kapura, de Sila is elérte ezt a szinvonalat, nem lett gól. Eztuán nagyon támadott az Újpest, de valahogy minden kimaradt. A vendégek villámként ellenakcióztak, sőt, a 30. percben talán be is találtak a tumultusban, de a videóbíró nem engedte meg a gólt. Aztán Pichler remekül adott középre, a fellépő Nagy N. azonban egy csel után nem lőtte meg első „magyar” gólját. 
Izgalmak a csúcson – nagyszerű, harcos és gyors játékot láthattunk. Elszántság, harcosság van, de csak hátrányban vagyunk. Még bármi lehet – talán. 

III. harmad
A harc folytatódott, egyik fél sem hagyta a másikat, folyamatos volt a támadásoknál az izgalom,  védekezéskor az aggodalom. Az egygólos különbség hokiban nem sok, de ezúttal nyomasztó volt. Az 54. perc végre gólt hozott, egy ellentámadást Benk kotort be, 3:3! Akkor még egyet! Igen, de nem így! 3 perc múlva emberelőnyben Belov a kékvonalról bombázott a hálóba, 3:4! Annyi a meccs… 2:29-cel a vége előtt emberelőnybe került az Újpest! Sila kiállt, 6 a 4 ellen álltak fel a lilák. A buli után azonnal Brnákhoz került a korong, aki saját kapujától lőtt üreskapus gólt. 3:5. DE! 58:27-nél Sikorčin egy centerezést belőtt, 4:5! Már alig maradt idő, Sila megint kiszállt, és 30 másodperccel a vége előtt a lilák begyömöszölték a korongot, 5:5! Hihetetlen! De mégsem. Videóbíró – maradt az eredmény, minden valószínűség szerint kapus akadályozása volt az ok. 
Hihetelen izgalmak maradtak a meccs végre, de rosszul jöttünk ki a dologból. A Csíkszereda ideális pillanatokban lőtték góljaikat, folyamatosan rongálva az újpesti csapat lelkierejét. A lilák sok helyzetet kihagytak, kellett volna az a nagyon kicsi plusz, ami ma nem volt meg. Elvesztettünk három pontot, elvesztettük a harmadik helyet. Pénteken Dunaújvárosban kell javítani.
LS


Szilassy Zoltán: "Nem voltunk elég feszesek a védekezőjátékban, ami pedig eddig az erősségünk volt. Márpedig a Csíkszeredában rengeteg ügyes, jó képességű játékos van, akik ezt megbüntették. A jövőben feltétlenül javítanunk kell a korong nélküli játékunkon."
(nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése