2017. október 22., vasárnap

EL 47: UTE-Fehérvári Titánok 5:2

Az esős vasárnap este – amit az ünnep miatt akár szombatnak is számíthatunk – most is összejött az ötszáz néző. Ahogy javul az Újpest, szép lassan növekszik a nézőszám.

A két csapat fehérvári meccsén a hazaiak – mondhatom, váratlanul 5:2-re győztek. A mai visszavágás nem lehetőség, hanem kötelesség. További érdekesség: a héten az Újpestnek ez a negyedik meccse. Három győztes mérkőzés után a negyedikre az igény és az esély is megvan.

 (2017.10.22) EL 47:
UTE - Fehérvári Titánok 5:2 (2:1, 3:0, 0:1)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 503 néző, vezette: Németh M., Mayer G., Pálkövi B., Váczi D.

UTE: Sila - Huba, Kiss D. (1), Benk (3), Cseter 3, Caladi (2) - Varga A., Hegyi Á., Szalma, Sikorcin, Ropret - Nagy N., Pokornyi 1, Nemes B., Becze T. (1), Sági M. 1(1) - Schmál, Dósa, Pichler-Balássy Á., Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Fehérvári Titánok: Kornakker - Imre, Vehmanen 2, Szita, Ainsworth (2), Schoenmakers - Reiter A., Szabó B., Antilla (1), Péter A., Kiss P. - Takács, Szaller, Madácsi, Prácser, Kiss Zs. - Antal A., Erdei, Kocsis, Hamvai, Balogh, Gyenes (kapus). Edző: Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán

Gólok:
02:12 - 1:0 Cseter (Caladi, Benk)
03:10 - 1:1 Vehmanen (Ainsworth) - ee
06:39 - 2:1 Pokornyi (Sági M.)
22:51 - 3:1 Cseter (Caladi, Benk)
27:09 - 4:1 Cseter (Benk, Kiss D.)
33:28 - 5:1 Sági M. (Becze T.)
57:52 - 5:2 Vehmanen (Antilla, Ainsworth) - ee

Kiállítás: 12 perc + 10 perc fegyelmi (Nagy N.) ill. 12 perc
Lövések: 43 ill. 30 (13:7, 19:10, 11:13)

I. harmad
A meccs elején hamar támadásba lendült az Újpest, és a 3. perc már meg is hozta a vezetést: sorozatos támadások után Cseter a kapu mögött átvezette a korongot, és visszafordulva a rövid sarokba kotorta. Ez az a gól, amilyet kapni elég ciki egy kapusnak. Át kellett volna érni a másik sarokba… De az 1:0 nem maradt sokáig, a vendégek emberelőnyben támadtak, a korong a védő Vehmanenhez került, aki középről, csaknem a kékvonalról bombázott a kapu baloldalába, 1:1. Kissé váratlan volt az egyenlítés, de a hazai csapat támadásban maradt. És emlékezetes pillanat érkezett el 06:39-nél: baloldalon Sági visszatolt egy korongot a kék vonalnál érkező Pokornyi Dávidnak, aki kapásból lőtt – gól, 2:1! A rácsos arcvédőt viselő ifjú védő első felnőtt bajnoki gólját lőtte! Jó meccset figyelhetett a közönség. Az UTE ment előre, csinálta a helyzeteket, de a Titánok is hasonló szándékkal játszottak. Tehát két támadásra koncentráló csapat mérkőzését figyelhettük – ez látványos, iramos játékot hozott. Nem volt taktikázás, piszkos hoki, inkább jó volt nézni az összecsapást. Persze azért is, mert az ilyen meccseken a jobb játékosokból álló csapata nyer

II. harmad
Gyenes állt Kornakker helyére a vendégeknél. A játék képe nem változott, az Újpest bátran, lendülettel támadott, de a Fehérvár is ment, amikor lehetőségük adódott. A 23. percben Benk száguldott be a támadó harmadban a jobbszélen Benk. Átadását Caládi azonnal tovább tolta a középen érkező Cseternek, aki mi mást tehetett, belőtte, 3:1. Öt perc múlva Cseter már a mesterhármasnál tartott. Ezúttal Benk került kaput, kísérletét hárította Gyenes, a kipattanót betette Cseter, 4:1. A közönség odáig volt. Gálajátékot játszottak a lilák, jöttek a gólok is! A szurkolók ünnepelték a csapatot. Köszönték a szép és eredményes játékot, hiszen mára izgulnivaló már nem maradt. A 29. percben Becze egy piruett-csel után szándékozott lőni, de akasztották. Kár, hogy a remek mozdulatot nem követhette lövés.  A 34. percben az ötödik találat egy kettő az egy elleni akcióval jött össze, amikor Becze jobbról átadta a korongot Ságinak, aki be is lőtte, 5:1.
Jó meccset élvezett a közönség. Volt öröm, volt szurkolás, volt gól – két harmad után ötösre teljesít a csapat.

III. harmad
A hazaiak továbbra is lelkesen mentek előre, de újabb gól nem jött össze. De ez nem baj, magabiztos vezetésnél már csökken(he)t a koncentráció. De csak az, a támadókedv, a hajtás – és a közönség hangulata változatlan maradt. Azért az jellemző, hogy Silának egyre több dolga akadt, nem véletlen, hogy többször is „Sila! Sila!” rigmussal köszönte a publikum a kapus teljesítményét. A becsülettel küzdő fehérváriak végül betaláltak, emberelőnyből a fellépő Vehmanen immár kétgólos lett, a jobbról érkező átadást a hosszú saroknál kapásból belőtte, 5:2.
Szép vasárnap esténk volt! Bármilyen csapat is a Fehérvár, remek játékkal jó mérkőzésen magabiztosan győzött az Újpest. Idén talán először érezhettük azt, hogy nem baj, ha kihagyunk egy helyzetet, majd lesz másik, és azt belőjük. Mindenesetre élmény volt a ma esti mérkőzés! Szép volt fiúk, szép volt Cseter, Szép volt Sila!
A heti mérleg: négy meccs, négy győzelem, 12 pont. Folytatás pénteken, Pesterzsébeten derbi lesz!
LS

Az összefoglaló:

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése