2017. október 20., péntek

EL 45: UTE-Vienna Capitals 4:0


Lassan, de összejött a szokásos péntek esti nézőszám, bár ma nem számíthattunk nagy meccsre. A táblázat végén álló, fiatalokból álló bécsiek eddig két pontot szedtek össze, de az első fordulóban megismerhettük őket: lelkesek, nem fáradnak, és jó kapusuk van.

 (2017.10.20) EL 45:
UTE - EV Vienna Capitals 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)   -  eseménynapló

Újpesti Jégcsarnok, 486 néző, vezette: Kincses G., Babic V., Muzsik N., Berkesi B.

UTE: Sila - Huba, Kiss D. (1), Benk, Cseter 1, Ćaládi 1 - Varga A., Hegyi Á., Szalma, Sikorcin 1(1), Ropret (1) - Nagy N. 1, Pokornyi, Nemes B., Becze T. (1), Sági M. (1) - Schmál, Dósa, Pichler-Balássy Á., Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

EV Vienna Capitals: Zimmermann - Kruckovyc, Wolf, Szabad, Schlögl, Schönwetter - Piff, Karitnig, Maxa, Artner, Vendis - Leitner, Kuqali, Bolterle, Maxa, Janisch - Preiser. Edző: Dolezal Christian, Schweda Peter

Gólok:
19:48 - 1:0 Cseter (Becze T.)
49:43 - 2:0 Sikorcin (Ropret) - 2ee
55:15 - 3:0 Nagy N. (Sági M., Kiss D.)
56:12 - 4:0 Ćaládi (Sikorcin) - üres kapu

Kiállítás: 18 perc ill. 16 perc
Lövések: 37 ill. 23 (10:14, 11:6, 16:3)

I. harmad
Az első megállapítás, hogy nem számíthattunk nagy meccsre, hamar bejött. Az Újpest – hogy szépen mondjam – visszafogottan játszott. Az első harmadban kiállításban nagyon jól álltunk, de támadásban, lövésben távolról sem. A csapat játékán azt lehetett érezni, hogy úgyis jobbak vagyunk a bécsieknél, úgyis megnyerjük a meccset. De hogyan? Ahhoz támadni, gólt lőni kéne, de ez nem ment. A sárgamezes bezzeg jött előre, s a védők túl sok munkát hagytak Silára. Nem mondom, ő jól dolgozott, de nem ez az igazi! A harmad második felére kicsit feljött az UTE, de gól csak az utolsó pillanatban sikeredett: 12 másodperccel a befejezés előtt sikerült ostrom alá venni a vendégek kapuját, kétszer is a kapus mögött szédelgett keresztbe, míg harmadszorra Cseter jobbról, éles szögből fonákkal végre a hálóba emelt, 1:0
Nagyon nehéz egy elszánt, de gyengébb ellenfél ellen játszani. A jobb csapat elhiszi, hogy úgyis nyer, és talán tudat alatt kevesebb energiát mozgósít, mint egy erős csapat ellen. A lövésarány (10:14) igazolja a fentieket, örüljünk a vezetésnek!

II. harmad
A középső játékrészben érezhetően erősítettek a lilák, de egy kettős emberhátrány majdnem elrontotta a vezetést. Ez utóbbi már a hatodik kisbüntetés volt (egy ellenében). Talán vissza kéne fogni a faultokat, magunkat hozzuk nehéz helyzetbe a semmiért. 
A második húszpercben hiába lett gyorsabb az Újpest, a játék és az eredmény nem érdemel több szót.

III. harmad
A lilák nem álltak le, emeltebb sebességgel folytatták a mérkőzést. Az egy gól a bécsiek ellen is kevés, nem életbiztosítás. Azért valami a csapat teljesítményében változott: a 47. percben szólalt meg először a nézőtér, a csapat teljesítménye, vagy inkább a harcossága végre megszólaltatta a szurkolókat. De a gólhoz kettős emberelőny kellett, az 50. percben a megjáratott korongot Sikorcin balról bevarrta, Siki-gól. 2:0! Az 56. percben lett biztos a győzelem, amikor 4-4-es létszámnál a hazai csapat kavart elöl, Sági jobbról középre adott, a fellépő Nagy Nilan egy lépésről lőtte be a korongot. Kisles? Videózás után a döntés: 3:0. A játékos nem zavarta a kapust, aki Ságira mozdult ki a bal saroknál. Egy perccel később kockáztatott a bécsi edző, egyenlő létszámnál, és 0:3-nál lehozta a kapust. Nem jött be, Ćaládi gólig sétált, 4:0.
Bárhogy is játszott az Újpest, az utókor számára a 4:0-ás győzelem marad meg. A játék volt és lesz is jobb, a mai feladat, a három pont megszerzése kipiálva. Vasárnap a Titánok ellen is szeretnénk egy pipát!
LS

Szilassy Zoltán: "Ezek a meccsek sosem könnyűek, sokszor nem is találtuk a kapuhoz vezető utat. Voltak helyzeteink, de gyakran túlkombináltuk őket. Végül a harmadik harmadban érvényesítettük a fölényünket, úgyhogy örülök a három pontnak, és főleg annak, hogy nem kaptunk gólt."
(nso.hu)


Összefoglaló


A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése