2017. szeptember 27., szerda

MK: UTE-MAC 4:1

Sokkal kevesebben jöttünk ki, mint a bajnoki meccseken megszoktuk. Talán nem volt eléggé reklámozva a kupameccs? A vendégszektorban 40-en is voltak, a már megismert dobossal és dobbal. A liláknál nem volt dob, az ütem- és hangulatadó hangszert javítani kell, ugyanis a bőr megszakadt a terhelés alatt. 

(2017.09.27) MK 5:
UTE – MAC Budapest 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)  - eseménynapló2

Megyeri út, 353 néző, vezette: Németh N., Gangel L., Váczi D., Hernády K.  

UTE: Sila – Kiss D., Kiss R., Benk 1(1), Cseter (1), Ropret 1 – Nagy N. (1), Huba – Szalma, Sikorcin (1), Sági M. 1, – Hegyi Á., Varga A., Pichler-Balássy Á. 1(1), Roczanov, Schmál – Pokornyi, Turbucz (1), Becze T., Nemes (1), Dósa. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

MAC Budapest: Arany - Cunningham, Garát, Orban, Nagy K. Terbócs, - Dudas 1, Pozsgai T., Dansereau, Nagy G., Klempa - Macaulay 1, Kovacs B., Keresztúry, Brown, Jokila (1) - Molnár D., Vokla, Tóth R., Majoross B., Tóth G. Edző: Majoross Gergely, Kontsas Jukka

Lövések: 28:33 (7:6, 10:19, 11:8)
Kiállítás: 20 perc + 5 perc + 20 perc (Cseter) ill. 16 perc + 10 perc (Cunningham) + 5 perc + 20 perc (Keresztúry)

Gólok:
12:32 – 1:0 Benk (Cseter) - ee
28:06 – 1:1 Dudas (Jokila) - ee
48:46 – 2:1 Sági M. (Nagy N, Sikorcin) - ee
49:25 – 3:1 Pichler-Balássy (Turbucz, Nemes)
58:19 – 4:1 Ropret (Pichler-Balássy, Benk) – üres kapu

I. harmad
Változatos, de nem túl tempós kezdés után hamar jött az első hazai emberhátrány, de a MAC nem talált be. Már ekkor feltűnt az Újpest hatásos emberhátrányos védekezése, és a visszatért Sila jó formája. Öt az öt ellen támadtak a hazaiak, de 7. percben megint vendégelőny következett, sőt fél percre rá három ember ellen jöhettek. Nem lesz ez így jó! De a – komolyan mondom – csodálatos védekezés és a nagyszerű kapusteljesítmény megmentette a hazaiak kapuját. Az UTE szerencsére kihasználta az emberelőnyt! Felállt az Újpest, beszorult a MAC. Cseter az „elhagyatott” Benkhez adott, aki a bal kapuvas mellett kapta az átadást. A csatár befordult a kapu elé, pár húzás után közeli gól, 1:0! Hamarosan Varga A. állt (azaz ült) ki, de a letámadásos védekezést több korongszerzés követett, alig kerültek támadásba a MAC-osok. A Később a vendégek támadtak többet, próbálkoztak, de az egész mérkőzés nem volt pörgős, a támadások nem voltak elég gyorsak, de a sovány 1:0-nál ez pont jó volt az Újpestnek.
Az első harmad inkább MAC fölényt mutatott: A mutatók: kiállításarány: 8:2, lövésarány 7:6, gólarány 1:0. 

II. harmad
A vendégek feladata az egyenlítés volt, így mentek, támadtak, és beszorították az Újpestet. A tempó nem volt valami nagy, ez inkább az Újpestnek segített. De a 28. percben már az ötödik emberelőnyében támadott a MAC, jobbról pontos beadást kapott a kapu elé fellépő Dudas, aki pár méterről gólba passzolt, 1:1. A további időben is elsősorban a MAC támadott, Sila nagyon sokat dolgozott, hozta a szükséges bravúrokat is. Nagy része van abban, hogy a harmad végéig maradt a döntetlen állás. Néhány gólveszélyes ellenakciót azért vezetett az Újpest,  A 30. percben Becze tette balra a korongot, de Sikorcin lövése nem a hosszúsarokra ment, pedig ott látszott rés a kapus mellett. Ugyanakkor egyszer három az egyben jött a MAC, de a lila kapus nagyon nagyot védett. A nézőtér ütemesen skandálta: Sila! Sila! A harmad vége felé négyen három ellen támadott az UTE, de most a MAC védekezett ügyesen.
Ez egy rossz harmad volt, tulajdonképpen megúsztuk, és sokat köszönhetünk Sila kapusnak, hogy csak döntetlenre jöttek fel a vendégek. Sokkal többet támadtak, lőttek, veszélyesek voltak.

III. harmad
Begyorsult a meccs. A következő gól dönthet, mindkét oldal fokozta a tempót,. Először a MAC támadott többet, de az Újpest is aktív volt elől. A 49. percben emberelőnyben támadott a Újpest, balról távolról Nagy N. lőtt, Sági a levegőben ért bele a korongba, és az a hálóba jutott, 2:1. Bravúros mozdulat, gyönyörű gól! A következő percben lendületből támadott az UTE, Nemes centerezésére Pichler érkezett, gól, 3:1
A MAC megpróbálta a lehetetlen, de ilyenkor a hit már nem olyan erős. Elkeseredett támadások, magabiztos Újpest. Forrósodó hangulat. Egy bunyó is kialakult, összesen 68 perc büntetés csillapította az indulatokat. Üreskapus góllal fejezte be a meccset az Újpest, Pichler berekedte át magát jobbszélen, éles szögből tette kapura a korongot, ami a kapuvasról az egyedül érkező Ropret elé került, 4:1!

Okos játék, remek védekezés, extra kapusteljesítmény, csodálatos második gól, komoly koncentráció – mindez meghozta a győzelmet. Köszönjük, szép volt fiúk!
LS

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése