2017. szeptember 13., szerda

MK 3: FTC-UTE 4:3

A hétköznapi, 6 órakor kezdődő meccsekre sokan nem érnek oda a kezdésre. Az elején úgy 25-30 újpesti szurkoló volt Pesterzsébeten, de a látszám folyamatosan növekedett.
Az Újpestben pályára lépett a hírek szerint egyhónapos próbaszerződéssel leigazolt kanadai-montenegrói Ned Lukacevic szélső is. Gólokat remélünk tőle!
(2017.09.13) MK 3:
Ferencváros – UTE 4:3 (2:2, 0:1, 2:0)  - eseménynapló2

Pesterzsébet, 412 néző, vezette: Sós Z., Gangel L., Berger Á., Bedő P.

FTC: Pleszkán - Hietemaki, Tuominen, Könczei (1), Shupe (1), Tendler 1 - Jabornik 1(1), Owen, Dubek (1), Fliszár (1), Szappanos 1, Inglis, Jászai - Németh A., Rafaj 1(1), Virág T. - Lakatos, Lengyel, Bödök, Kovács V., Tóth R. Edző: Lindqvist, Greg Kjell, Szakács Ferenc

UTE: Ágoston – Kiss D., Kiss R. (1), Benk (2), Cseter 1, Ropret 1 – Dósa, Huba – Becze T., Sikorcin (1), Sági M., – Varga A. (1), Hegyi Á., Pichler-Balássy Á., Roczanov, Turbucz – Pokornyi, Lukacevic, Nemes 1, Schmál. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
06:43 - 1:0 Szappanos (Fliszár, Dubek) 
12:52 - 1:1 Nemes (Benk, Varga A.)
15:42 - 2:1 Tendler (Rafaj)
16:27 - 2:2 Cseter (Sikorcin, Kiss R.)
38:22 - 2:3 Ropret (Benk) - ee
46:17 - 3:3 Jabornik (Könczei) - ee
58:24 - 4:3 Rafaj (Jabornik, Shupe)

Kiállítás: 12 perc illetve 18 perc
Lövések: 27:24 (12:9, 6:6, 9:9)

I. harmad
Élénk játékkal, de kevés kapura lövéssel indult a találkozó. A hazaiak tűntek aktívabbnak. A 7. percben Dósa lőtt, Becze nem ért bele – pedig de jó lett volna! A hetedik perc gólt hozott, korongot szereztek a hazaiak, beindultak, gólig meg sem álltak, Dubek balra passzolt, a lendületből érkező Szappanos be is vágta, 1:0. A gól a lilákat hozta fel, beszorultak a hazaiak. A 12. percben Benk jobboldalt a kapunál visszajött az alapvonalon, lövését védte Pleszkán. Aztán Benk átért a hosszú oldalra, a kör külső vonalától lőtt, Nemes beleért, 1:1. Videózás tette hivatalossá az egyenlítést. A 17. percben váratlan hazai gól rontotta el a kedvünket: Tendler éles szögből lőtt, 2:1. Kezdés után faultolt egy hazai játékos, a hatan támadott az UTE, és bejött, hiszen Sikorcin húzott el „balösszekötőben”, ő jobbra passzolt, Cseter a hálóba, 2:2. Gyorsan összejött az egyenlítés. Jól esett!
A harmad közben megérkeztek a fociszurkolók is, így hangos és kissé feszült lett a hangulat. De ezt a feszültséget talán csak a hokiszurkolók érezték, ilyen szövegekhez nincsenek hozzászokva.

II. harmad
Hajtós, változatos játék folyt a jégen, de gólveszély kevésszer alakult ki. A hazai Shupe lépett ki – gól nélkül. A 28. percben Kettős emberelőnyhöz jutott az Újpest, de nem éltünk vele, sőt, Varga A. „ledolgozta” az emberhátrányt azzal, hogy kiültették. A hazaiak az emberelőnyből négyszer lőttek majdnem gólt. Viszont a következő emberfórban az Újpest úgy védekezett, hogy csak az utolsó 20 másodpercben tudott a zöld csapat felmenni a támadó harmadba. A harmad végére az Újpest támadott létszámelőnyben, Ropret jobbról érkezve talált be, 2:3 ide!
A két szurkolótábor a nézőtér átalakítása (a vendégszektor megfelezése) következményeként egymás mellett helyezkedtek el, néha farkasszemet néztek, és komoly tapasztalatokkal bosszantották egymást. Szerencsére az MLSZ nem hallotta a szövegeket.

III. harmad
Elég a vendégelőny? Hat percig az volt, akkor emberelőnyben felálltak a hazaiak és Jabornik a kékvonalról bombázott a hálóba, 3:3. Megindult a harc a győztes gólért, de sajnos, kiállítások sújtották az Újpestet. És nem is attól féltünk a nézőtéren, hogy gólt kapunk, inkább attól, hogy kétpercekre csökken a lila esély a góllövésre. Mindkét oldalon voltak lehetőségek. Az 58. percben Becze remekül, lépéselőnyben húzott kapura, de – mellé! Meccslabda (vagy meccskorong?) volt. Mert a másik oldalon Rafaj jobbról a hálóba lőtt, 4:3. Volt ugyan lehetőség az egyenlítésre – Nemes egy, Sági két kísérlete – de hiába.
Elég közepes meccsen csak időszakonként volt nagyobb iram. Ma bármelyik csapat győzhetett volna. A szerencse döntött a hazaiak javára. De ne feledjük: mi elszalasztottuk a szerencsénket, a zöldek megcsinálták a sajátjukat. Az elmúlt meccsek azt mutatják: az Újpest három lőtt gólra van hitelesítve…
LS

Mától - visszamenőleg - a gólpasszok is felkerülnek szövetség honlapján az eseménynaplóba. Ez az adat újra része a meccsbeszámolónak. A góllövők segítőit hamarosan felvezetem a korábbi tudósításokba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése