2017. szeptember 17., vasárnap

EL 69: UTE-MAC 1:5

Rangadó a javából! A MAC ellen – az emlékezetesen botrányos Magyar Kupa meccs óta (akkor még nem voltak ligatagok) – mindig éles, izgalmas, és szikrázó meccseket vívtunk. Semmi kétség, hogy ez idén is így lesz!
Az esős vasárnapot lezáró találkozóra nagyjából a szokásos létszám érkezett a Megyeri útra, a többletet a vendégeket elkísérő szurkolók adták.
Sila felgyógyult, újra kapuba állhatott.
(2017.09.17) EL 69:
UTE – MAC Budapest 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)  - eseménynapló2

Megyeri út, 581 néző, vezette: Rencz D., Gangel L., Soltész Á., Muzsik N.

UTE: Sila – Kiss D., Kiss R., Benk, Cseter, Ropret – Nagy N., Huba – Lukacevic, Sikorcin, Sági M., – Hegyi Á. 1, Varga A., Pichler-Balássy Á., Roczanov, Schmál – Turbucz, Becze T. (1), Nemes, Szalma. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

MAC Budapest: Bálizs - Cunningham, Vokla, Orban, Nagy K. Terbócs, - Dudas 1, Garát, Dansereau 1, Nagy G. (1), Klempa - Macaulay 1, Kovacs B. 1, Somogyi (1), Brown 1, Jokila (2) - Fejes, Pozsgai T., Molnár D., Majoross B., Keresztúry Edző: Majoross Gergely, Kontsas Jukka

Gólok:
11:07 - 0:1 Brown (Somogyi) 
20:37 - 0:2 Dansereau (Nagy G.)
26:47 - 0:3 Macaulay - 2ee
31:26 - 1:3 Hegyi Á. (Becze) - ee
55:52 - 1:4 Kovacs B. (Jokila)
57:07 - 1:5 Dudas (Jokila) - ee

Kiállítás: 35 perc + 10 perc fegyelmi (Kiss D.) illetve 29 perc
Lövések: 38:31 (8:12, 9:10, 21:9)

I. harmad
A két csapat játékosai azonnal beindultak. Már az első pillanatban érezni lehetett, hogy mindkét fél győzni akar, és mindkét fél hisz is benne, hogy eléri célját. Így harcos, küzdelmes, támadást erőltető meccset láthattunk már a mérkőzés elejétől fogva. A MAC volt az aktívabb, akaratukat, azaz támadásaikat gyakran lövésig vitték, a visszatért Sila nem panaszkodhatott munkanélküliségre. Az első hátrány a 3. percben jött, átvészeltük, de a MAC nagyon belőtte magát. Pár másodpercen belül Dansereau, és Nagy G. két próbálkozását is bravúrral védte Sila. A 8. percben Becze minimum véleményes kiállítása egy elejtett (kézből kiütött?) bot miatt történt. A kivédekezés zseniális volt, négy emberrel való letámadás eredményesen akadályozta meg azt, hogy a támadó harmadig eljussanak a vendégek. De öt az öt ellen ők voltak a veszélyesebbek, a 12. percben egy távoli veszélytelen lövés kapusunkról kipattant, a korong visszakerült a baloldalt érkező Brown elé, aki a kapuba bombázott, 0:1. Bár többet támadott a MAC, a gól egy elnézett, könnyen hárítható helyzetből adódott. A 14. percben az Újpest került emberelőnyös helyzetbe, de Hegyi hamar kiegyenlítette – a létszámot. 
Az első játékrészben két erős csapat összecsapását láttuk, de a MAC volt aktívabb és veszélyesebb. Hisszük, hogy semmi sem dőlt el. 

II. harmad
Még bele se lendült a játék, amikor egy lövést nem tudott megfogni Sila, a korong továbbment, és egy kapu mögötti átadás után Dansereau a jobb kapufánál betette, 0:2. Rossz alaphang, rossz üzenet! Nem ezt reméltük a harmadtól! Támadtunk – volna, de jött egy nehezen értelmezhető emberhátrány, majd egy nézőtérre kiütött korong. Az öt a három ellen majdnem gól, ezúttal igen: Macaulay jobbhátvédről behúzott középre és a kapuba bombázott, 0:3. Akkor mára ennyi volt… De a csapat nem adta fel. A közönség vette a jelzést a jégről, folyamatos lett a biztatás. A 32. percben emberelőnyben Hegyi a saját harmadából vitte fel a korongot, középről elég távolról lőtt kapura. Bálizs magához szorította (volna) a korongot, de az kicsúszott, a lendületből érkező Hegyi egy flakk után belőtte, 1:3. A kétgólos hátrány már belátható különbség! A harcos, támadós meccs tovább folyt, de a legnagyobb lehetőség az Újpest előtt adódott: Szalma egy ártatlan helyzetben belelépett egy védő indításába, a korong Becze elé került, aki nagyon nagy helyzetben mellé lőtt. Ha ez bemegy…
Elment a meccs, de az Újpest mégsem adta fel. A kétgólos különbség sok, de…

III. harmad
A harcos meccs tovább folyt, de lassan az Újpest került fölénybe. Bálizs egyre gyakrabban találkozott a koronggal – megmutathatta tehetségét és formáját. A lilák jöttek, hajtottak, de nem kerültünk közelebb a MAC-hot. 13 perccel a meccs vége előtt a két 13-as egy MAC kapu előtti akció nyomán összetűzésbe, bunyóba keveredett – kirakták őket. Ekkortól szinte minden kapusvédéssel és játékmegállítással végződő lila támadás után az újpestiekre támadtak a macosok. Miféle taktika ez? Hiszen vezetnek – igaz, támad az Újpest. A MAC center Nagy Krisztiánnak valami el- vagy leszámolnivalója lehetett Benkkel, háromszor is verekedést kezdeményezett, harmadszorra az újpesti kapu előtt, miután kihagyott egy egy-az egyes helyzetet. Benk győzött, a vége 5-5 perc büntetés, lett, a támadó orrából jött a vér. A bunyókat egyértelműen macosok provokálták, egy kivételével a saját kapujuk előtti gólhelyetek után. A kialakult bunyók részvevői mindig azonos büntetéseket kaptak, függetlenül attól, ki ütött először. Ez a felfogás arra buzdíthat: bunyózz bátran, nem lesz hátrányod belőle! Így is volt… Azért két gólt még kaptunk, először kettő a kettő ellen támadott lendületből a MAC, és Kovacs B. talált be, majd emberelőnyből Dudas középről lőtt kékvonalas gólt, 1:5.
Két harmadon át jobb volt a MAC. A harmadik az Újpesté volt, de ez a folytonos provokáció-bunyó szétverte az újpesti akciókat. A 21:9-es lövésarány ellenére 0:2 lett az harmad. A jégen folyó agresszió felhergelte a szurkolókat is, a biztonságiak sorfalat álltak a vendégszektor kerítése előtt. 
A végső érzés: ronda meccs volt. A játékra, a hokira ki emlékszik? 
A MAC az első két harmadban többet támadott, többet lőtt – jobban játszott,  jelentős előnybe került, amire rászolgált. A harmadik játékrész az Újpesté volt. Volt lövés, helyzet, lehetőség, de a szabadfogású védekezés és provokációk sora eredményt hozott. Hogy mindez a taktika része lett volna – azt már feltételezni sem merem.
Ami a játékvezetést illeti, nem nagyon értettük a bírákat. Mai teljesítményük nem volt méltó a rangadóhoz.
A MAC elleni vereség miatt lehetünk dühösek, de elkeseredésre nincs okunk. Erős, harcos, jó csapatunk van, sok öröm, sok győztes meccs áll előttünk az idényben!
LS

Az összefoglaló:

1 megjegyzés:

koszegi31 írta...

A 3. harmadi leírásban Nagy Krisztiánt "véletlenül" kis betűvel írtad, a fészbúkon már jelezték, így szólok itt is.

Megjegyzés küldése