2017. szeptember 22., péntek

EL 22: Titánok-UTE 5:2

Az Újpest idei első fehérvári mérkőzésére mintegy 20 szurkolója köszöntötte a vendégcsapatot, jó meccset és győzelmet vártak.

(2017.09.22) EL 22:
Fehérvári Titánok -  UTE 5:2 (2:0, 1:2, 2:0) - eseménynapló2

Székesfehérvár, 450 néző, vezette: Wolf L., Németh M., Árkovics G., Kedves A.

Fehérvári Titánok: Kornakker - Antal A., Vehmanen, Hamvai, Ainsworth 1(1), Schoenmakers 1(1) - Reiter A., Szabó B. (1), Vízi, Kiss P., Részegh  - Imre P., Láday, Szita 2(1), Antilla, Péter - Prácser, Sándor F. 1, Erdei Z., Mazzag, Balogh B. (1) Edző: Kóger István, Hegyi Ádám Zoltán

UTE: Ágoston – Huba, Hegyi Á., Pichler-Balássy Á., Roczanov, Turbucz – Kiss D., Kiss R., Becze T., Nemes (1), Dósa 1 – Nagy N., Varga A., Szalma 1, Sikorcin (1), Sági M., – Pokornyi, Schmál, Cseter, Benk, Ropret Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Gólok:
06:34 - 1:0 Szita (Balogh B.)
19:24 - 2:0 Schoenmakers (Ainsworth)
22:46 - 3:0 Sándor F.
27:38 - 3:1 Szalma (Sikorcin)
38:01 - 3:2 Dósa (Nemes) - eh
49:44 - 4:2 Ainsworth (Szita)
54:42 - 5:2 Szita (Schoenmakers, Szabó B.)

Kiállítás: 4 perc  ill. 12 perc 
Lövések: 28:38 (8:12, 14:13, 6:13)

A Titánok kezdték jobban a meccset, majdnem 5 perc telt el, mire igazán ki tudtunk jönni a harmadunkból. Ekkor tűz alá vettük a fehérvári kaput, de sajnos eredmény nélkül. 6 és fél percnél egyszer csak a semmiből Szita a kapunk előtt megszerezte kényelmes passzunkat és az eladott korongot bevágta, 1:0. A Fehérvár vérszemet kapott! Huba 2 perces jogos kiállítását, megúsztuk 3-4 kapura lövéssel viszont 36 másodperccel a harmad vége  előtt megint csak a semmiből jött a Titánok gólja, mi már az öltözőben voltunk...  (Schoenmakers, 2:0.)
Hoztuk a szokott formát, előnyt adtunk az ellenfélnek. A szünetben azt beszélgettük, hogy a két kapott gól ellenére Ágoston volt a csapat legjobbja.
A második harmadban harmad Cseterék kezdtek, nem a szokott Nemes féle sor. Jól indult a harmad, de alig 3 perc után 3:0 az eredmény jelzőn, a lábak között becsúszott Sándor F. távoli lövése. Lassúak vagyunk, nehéz a saját harmadunkból a korongot kihozni. A 28  percben Szalma erőszakossága után csak begyötörte a pakkot a fehérvári harmadba, Sikorcinnal háromszögeztek, Szalma lőtt, gyönyörű gólt ragasztott be, 3:1. Emberelőny itt-ott , eredménytelenül, majd Becze kiállítása után Dósa erőszakossága eredményes volt, korongszerzés után megérdemelt gólt ütött emberhátrányból, máris 3:2. Semmi nem veszett el! 1:13 van hátra, amikor Sikorcint is kiállították, kettős emberhátrány. Az elsőt kivédekeztük, Sikorciné áthúzódó lett. 
Bizakodva vártuk a harmadik játékrész kezdetét. A kiállítás letelt, de a harmadból nem tudtuk kivinni a korongot. Kapu felé emelés után két fehérvári elől Szalma magasról ütötte el a korongot, 2 perc. Egy kapura lövéssel megúsztuk, majd meddő mezőnyfölénybe került az Újpest. Aztán az 50 percben gyors ellentámadás után a felső sarkot lőtte ki Ainsworth, 4:2. Úszott el a meccs, emberelőny is kimaradt. Az 55. percben egy szélről beütött korong beakadt, sokan nem látták benn, de a videóbíró nem nekünk kedvezett. 5:2, Szita. A végéig helyzetecskékig jutottunk, de azon kívül semmi.
Nem volt a szezonban ilyen rossz meccsünk. A játékosok is érezhették ezt, mert csak a negyed csapat jött a végén a tábor elé, a többiek a játékoskijáróból tapsoltak a szurkolóknak, aztán gyorsan eltűntek. Vasárnap ennél csak jobb meccs következhet! 
Kőszegi31

Szilassy Zoltán: "Tragikus volt, amit műveltünk. Egy másodpercnyi sikerélményt sem érdemeltünk ebből a meccsből, ledolgozott minket az ellenfelünk. Sokkal többet korcsolyáztak, a mi hozzáállásunk elkeserítő volt. Ez méltatlan volt a profi sporthoz, nyilván ennek hangot is adunk, de nagyon gyorsan ki kell javítanunk a hibákat, mert jönnek a meccsek egymás után."
(nso.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése