2017. szeptember 24., vasárnap

EL 13: UTE-Csíkszereda 4:2

Az elmúlt két meccsen az Újpest "ötösre" játszott. Na, nem úgy, hanem öt gólt kapott a MAC-tól és Fehérváron is. Az első eset még belefért valamennyire, de a pénteki teljesítményt Szilassy Zoltán edző nagyon kemény nyilatkozatban nevezte elfogadhatatlannak. Kíváncsian vártuk, mennyire tud változtatni a csapat játékban, hozzáállásban.
Az előzmények ellenére szépen megtelt a lelátó, a vendégcsapatot isvagy 80-an bíztatták a vendégszektorból.

(2017.09.24) EL 13:
UTE – SC Csíkszereda 4:2 (1:0,1:2, 2:0) - eseménynapló2

Megyeri út, 621 néző, vezette: Németh M., Salánki A., Kis-Király B., Váczi D.

UTE: Ágoston – Huba (1), Hegyi Á., Cseter 1(1), Benk (1), Ropret 1 – Kiss D (1)., Kiss R., Szalma, Sikorcin, Sági M.,– Nagy N. (1), Varga A.,– Becze T. (1), Nemes, (1), Dósa – Pokornyi, Schmál 2, Pichler-Balássy Á. (1), Roczanov, Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

SC Csí­kszereda: Ruczuj – Papp Sz., Belov (1), Antal Zs. 1, Valchar 1(1), Taratukhin (1) – Brnák, Salló A., Fodor Cs., Fabus, Bíró T. – Gecse, Farkas T., Rusnák, Rokaly Sz., Molnár Z. – Győrfy, János I., Sándor Z., Casaneanu, Rokaly N. Edző: Gudas Leo, Hozó Levente
 
Gólok:
15:59 – 1:0 Schmál (Pichler-Balássy, Nagy N.)
32:23 – 1:1 Antal Zs. (Valchar, Taratukhin) – ee
33:12 – 2:1 Cseter (Huba)
36:54 – 2:2 Valchar (Belov) – ee
47:37 – 3:2 Schmál (Nemes, Becze T.)
59:55 – 4:2 Ropret (Cseter, Benk) – kn


Kiállítás: 10 perc + 10 perc fegyelmi (Hegyi Á.) ill. 4 perc
Lövések: 30:26 (17:5, 5:8, 8:13)

I. harmad
Némi felvezetés után az Újpest került fölénybe. Huba lövésébe ért bele Benk, majd Cseter került helyzetbe. A hazai emberelőnytől kezdve (8. perc) óriási nyomás nehezedett a csíki csapat kapujára, de valami, valaki, vagy Ruczuj kapus közbejött, gólig nem jutott a lilamezes csapat. A 14. percben Fodor Cs. ijesztett ránk, de Ágoston elhárította gólveszélyt. Két percre rá Rokaly Sz. szép csellel csapta be védőjét, kettő az egyes szituációt alakított ki, de nem passzolt, maga hagyta ki a lehetőséget. Az ellentámadás (némi képzavarral) végre megtörte a jeget, Pichler ment kapura baloldalt, lövése kijött a kapusról, Schmál ütemre érkezett, a kapuba tette a korongot, 1:0. Nagyon érett a gól! Aztán a végén egy csodaszép akció, Cseter ment el a baloldalon, a beadást Ropret az érkező Benkhez adta, de mellé ment, milyen kár!
Nagy meló, egy gól – ez az első harmad mérlege. Látszik, hogy az Újpest erősebb csapat, csak a különbség nem mutatkozik az eredményjelzőn.

II. harmad
Lehet, hogy az utolsó kijelentést vissza kell vonni. A 22. percben Rokaly Sz. alattomos lövése okozott nehézséget, majd jöttek a kiállítások. Sorra újpesti csatárfaultokat jeleztek a bírák, ami azt jelenti, hogy nem kellett volna elöl szabálytalankodni. Az első eset védekezése mintaszerű volt, sokáig hátul tartottuk a Szeredát. Egyenlőben mentünk, de Sikorcin botját kétszer is felszedték lövéskor, és Roczanovot is így akadályozták meg, hogy Schmál átadását bevágja. A következő kiállítást már büntették a vendégek: szép gól lett volna, ha mi lőjük! A 33. percben Belov (ő volt, bármit mond a jegyzőkönyv) hátul középen bemutatott egy lövőcselt. Egy újpesti bevetődött, de a védő kikerülte középen, aztán lövés helyett balra passzolt Antal Zs.-nak, aki egyből a kapuba lőtt, 1:1. Szerencsére gyorsan kapcsolt az Újpest! Cseter egészen mélyről indult a baloldalon, kétszer is megfordult a fejében, hogy középre ad, de jobbnak látta kapuig vinni a korongot, ott elhúzta a kapus előtt, és 2:1. A rend helyreállt – három percig. Előnyben nyomtak a vendégek, a végén jobbról a rövid felsőbe lőtt az eléggé üres Valchar. A nézőtérről nem látszott semmi kivetnivaló, a bírák videózás után hitelesítették a találatot, 2:2. Szerencsére a következő faultot-emberhátrányt megúsztuk.
Nagyot fordult a játék. Feljött a Csíkszereda, leállt az Újpest. És a csatárfaultok… Sajnos, örülhettünk, hogy csak döntetlen.
Kell szólni a közönségről. A csíkiak egy percre sem maradtak csendben, végig buzdították csapatukat. Az Újpestiek ritkábban szólaltak meg, főleg akkor, amikor valami szépet láttak, vagy amikor érezték: most segíteni kell a mieinket. Amikor mindkét tábor egyszerre eresztette ki a hangját, remek hangzavar, igazi hoki hangulat lett.

III. harmad
Egy kicsit javult a kép: két elszánt csapat harcolt a győzelemért. Aki tudott támadott. Azt azért valljuk be, a színvonal, a jó játék, a technikás megoldások nem nagyon jöttek meg a gyorsabb irammal. A 48. percben Schmál Kristóf második találatával ismét előnybe került az Újpest: Nemes átadását balról, éles szögből lőtte a kapus feje fölött a rövid oldalon a hálóba, 3:2. Nos, a vezetés meglett, de nem a győzelem. A 49. percben három az egy ellen jöttek a vendégek, egyikük nekiment a kapunak, a másik gólt lőtt. De így ezt a találatot nem számolhatták. Rögtön utána egy újpesti akciónál reklamáltak a vendég kispadról, hogy hat hazai játékos is a jégen volt. Azt hiszem, jogos volt az észrevétel. Az 51. percben Taratukhin lőtt – Ágoston üggyel-bajjal hárított. Az újpestiek – a jégen és a lelátókon – egy pillanatig sem lehetett nyugodt. Az 55. percben Varga A. faultota a kilépő Fabust – ez most nagyon kellett, szabad lett volna az út a kapuig. A védekezés hősies volt, megúsztuk gól nélkül. Pedig olyan forró helyzet is volt az újpesti kapu előtt, (majdnem megolvadt a jég) hogy két méteren belülről négyszer is lőttek a csíkiak, de Ágoston és a védők megóvták a mini előnyt. A végén kötelezően lehozták a vendégek a kapust is, de 59:55-nél Ropret eldönthette a meccset, 4:2. Aztán maradt 5 nyugodt másodpercünk.
Meglett a három pont – de hogy hogyan… Egy elfogadható első harmad után nagyon feljött a Csíkszereda, és emberelőnyöket kihasználva egyenlített. A harmadik harmadban összeszedte magát az Újpest, ha a játékkal nem is, de szívvel, harcossággal végül behúzták a meccset. Nehéz volt. A végén a közönség ünnepelte a csapatot. S ami még nagyon szép volt: a két szurkolótábor kölcsönösen megtapsolta egymást a találkozó végén.
LS

Szilassy Zoltán: „Keményen dolgoztunk, fontos győzelem volt ez a pénteki betli után. Akkor tartottunk egy kis fejmosást, és szerencsére a srácok vannak annyira intelligensek, hogy megértették. Ezúttal mindenki apait-anyait beleadott, elégedett vagyok a küzdeni akarással. Vannak hibáink, de ezeket lelkesedéssel és kemény munkával sikerül kompenzálni.”
(nso.hu)

A mérkőzést a SPORTSTREAM közvetítette:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése